Μάλμε: Το DREAM ON-line σας παρουσιάζει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ Μάλμε

Το Dreamonline Sports βρέθηκε στο Μάλμε και παρακολούθησε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της με την Κλάκσβικ.

Η Σουηδική Μάλμε θα αποτελέσει το δεύτερο εμπόδιο του ΠΑΟΚ στον δρόμο προς το League Stage του Champions League. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο, διαθέτει ποδοσφαιρική έδρα και σίγουρα δεν αναμένεται να αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η έδρα

ΠΑΟΚ Μάλμε
Πηγή: https://www.mff.se/

Την ημέρα του αγώνα η πόλη είναι ντυμένη στα χρώματα της ομάδας και οι φίλαθλοι κινούνται μαζί προς το γήπεδο, διασχίζοντας μια διαδρομή γεμάτη πράσινο. Το στάδιο είναι προσβάσιμο με τα πόδια από το κέντρο κι έτσι οι περισσότεροι φτάνουν εκεί περπατώντας.

Το «Eleda Stadion» άνοιξες τις πύλες του το 2009. Πρόκειται για ένα αρκετά σύγχρονο γήπεδο, το οποίο έχει χωρητικότητα 22.500 θέσεων. Η ατμόσφαιρα, παραδόξως, είναι αρκετά ποδοσφαιρική και ο κόσμος στηρίζει ένθερμα την ομάδα. Υπάρχει δηλαδή η έξτρα ώθηση που χρειάζεται μια ομάδα από την έδρα της.

Μάλμε – Κλάκσβικ: 4-1

Ετοιμάζεται το vlog του Dreamonline

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Μάλμε είχε μεν τον έλεγχο του ρυθμού, όμως δεν είχε καταφέρει να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 20ο λεπτό. Όχι ακριβώς κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια άλλη ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο λοιπόν, ο Λάσε Γιόνσεν βρήκε χώρο εκτός περιοχής και επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα.

Ήταν εμφανές πως η Κλάκσβικ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να παίξει πολύ κλειστά, με αρκετά αμυντική προσέγγιση και να οδηγήσει το παιχνίδι στη δύναμη. Αρχικά, κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο, όμως μετά το πρώτο γκολ άρχισε να καταρρέει.

Από το 20′ και μετά λοιπόν, το γήπεδο… κατηφόρισε. Η Μάλμε ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να διεισδύει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Ακολούθησε ένα διάστημα με τους γηπεδούχους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες και φαινόταν πως το δεύτερο γκολ έρχεται. Όσο περνούσε η ώρα, η Σουηδοί αύξαναν ακόμη περισσότερο την πίεση τους και από ένα κλέψιμο ξεκίνησε η φάση που διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 36′, με τον Μπόλιν. Το τελικό 3-0 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε από τον Γιόνσεν στο 42ο λεπτό.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στη μοναδική της φάση στο παιχνίδι, η Κλάκσβικ κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-1 και να πετύχει το γκολ της τιμής. Η Μάλμε ανέβηκε ξανά με την είσοδο του Τάχα Άλι, ο οποίος κατάφερε να ξεκλειδώσει αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα. Όσον αφορά το τελικό 4-1, ήρθε από τον Ρίεκς που είχε περάσει ως αλλαγή.

Η ομάδα

Πηγή: https://www.telecomasia.net/

Στον πάγκο της βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο ο 48χρονος, Χέντρικ Ρίντστρομ. Γενικότερα, επιλέγει το 4-2-3-1, όμως στο παιχνίδι με την Κλάκσβικ το μετέτρεψε σε ένα 4-4-1-1. Όσον αφορά πάντως το σύνολο, έχει δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Κάτω από τα γκολπόστ βρίσκεται ο Γιόχαν Ντάχλιν, ο οποίος αποτελεί σημαία της ομάδας. Αγωνίζεται εκεί από το 2017 κι έχει καταγράψει συνολικά 357 συμμετοχές. Στο παιχνίδι με την Κλάκσβικ δεν είχε αρκετή δουλειά, οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Στο δεξί άκρο της άμυνας βρίσκεται ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Στρίγκερ Λάρσεν. Ο Δανός αμυντικός έχει μεγάλη εμπειρία στη Serie A και αποτελεί μια πολύ σίγουρη επιλογή. Πρόκειται για έναν παίκτη που συμμετέχει ενεργά τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όσο και δημιουργικά. Άλλωστε, ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί κυρίως ως μπακ – χαφ.

Όσον αφορά τα στόπερ, συνδυάζεται η εμπειρία με το ταλέντο. Δεξιός στόπερ είναι ο 33χρονος Γιάνσον, ο οποίος προσφέρει εμπειρία και στην ουσία καθοδηγεί τον παρτενέρ του, τον 19χρονο Νιλς Ζάτερστρομ. Όσον αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, εκεί βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Μπουσανέλο.

MVP του αγώνα ήταν ο μέσος Λάσε Γιόνσεν, που σκόραρε δις. Γενικότερα, το κέντρο δεν είχε μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς αυτό γινόταν κυρίως από τα πλάγια.

Το μεγαλύτερο όπλο της Μάλμε είναι ο 22χρονος Σεμπάστιαν Νανάσι. Πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο εξτρέμ, ο οποίος έχει αναλάβει αρκετά το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ο επίσης νεαρός Χιούγκο Μπόλιν, ο οποίος έχει χτίσει πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Τον ρόλο του Second Striker έχει ο Μπότχαϊμ, που ήρθε από τη Σαλερνιτάνα και τη Serie A. Ο ρόλος του είναι αρκετά ελεύθερος και μπορούμε να πούμε πως είναι ικανός να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει ο Θέλιν, ο οποίος ήταν πραγματικά κακός και δεν κατάφερε να κάνει καθόλου αισθητή την παρουσία του.

Όσον αφορά τις αλλαγές, πολύ μεγάλη είναι η συνεισφορά του Τάχα Άλι. Πρόκειται για έναν ταχύτατο ποδοσφαιριστή, με μεγάλη διεισδυτική ικανότητα, ο οποίος αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες. Αποτελεί την πρώτη αλλαγή της ομάδας και συνήθως μπαίνει κοντά στο 70′ για να εκμεταλλευτεί την κόπωση του αντιπάλου και να προσθέσει φρεσκάδα στην ομάδα.

ΠΑΟΚ – Μάλμε: Οι συγκρίσεις

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, η Μάλμε έχει σίγουρα ικανότητες και δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται να μπει σε διαδικασία να μην δώσει στην αναμέτρηση τη δέουσα σοβαρότητα. Η βασική διαφορά των δύο ομάδων είναι πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι πιο ουσιαστικός, την ώρα που οι Σουηδοί θέλουν απλά να παίξουν το παιχνίδι τους.

Δύο συγκρίσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε μεταξύ των ταλέντων που έχουν οι δύο ομάδες. Η πρώτη αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς, εκεί όπου ξεκάθαρα υπερτερεί ο Κουλιεράκης του Ζάτερστρορμ και η δεύτερη αφορά τα μεγάλα αστέρια των δύο ομάδων.

Όσον αφορά τη μάχη ΚουλιεράκηΖάτερστρομ, ο Έλληνας αμυντικός υπερτερεί σημαντικά και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι πιο έτοιμος. Ο Σουηδός έχει μεν ικανότητες, όμως είναι εμφανές πως για να μπορέσει να είναι σταθερός χρειάζεται καθοδήγηση.

Σχετικά με τη δεύτερη σύγκριση… Όχι, ο Νανάσι δεν φτάνει το άστρο του «Ντέλια», όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο ταλέντο και έμπνευση. Το παιχνίδι του στηρίζεται κυρίως στη δημιουργικότητα και δεν είναι τυχαίο πως είναι ο πρώτος παίκτης που ψάχνουν οι συμπαίκτες του όταν θέλουν να προωθήσουν το παιχνίδι. Η βασική τους διαφορά είναι η ουσία. Ο Κωνσταντέλιας δουλεύει αρκετά ώστε κάθε του κίνηση να είναι η καλύτερη δυνατή για την ομάδα, την ώρα που ο Νανάσι κάνει ότι εμπνευστεί.

Μοιράσου το:

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όμως πλέον κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη νομική και εργάζομαι ως ασκούμενος δικηγόρος. Παράλληλα βρίσκομαι στο Betmarket.gr και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Football Factory» του City 106.1. Η δημοσιογραφία ήταν πάντα ο κρυφός μου πόθος και πλέον, μέσω του DREAM ON-line, έχω την ευκαιρία να μοιράζομαι τις σκέψεις και τις απόψεις μου.

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα