Ποιοι είμαστε

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε το 2018, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου.

Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε.

Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media.

Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών, των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας.

Σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις.

Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Η ομάδα μας

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι πτυχιούχος Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

Βασίλης Ιατρούδης

Απολαμβάνω να γράφω με άποψη για όλα τα σημαντικά της επικαιρότητας. Με σταθερή έδρα τη Θεσσαλονίκη, φοιτώ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ και στο DREAM ON-line εκτελώ χρέη Αρχισυντάκτη. Λάτρης του καλού φαγητού, αγαπώ ιδιαίτερα τα ταξίδια, τη φωτογραφία και τον αθλητισμό. Το μότο μου; Μίλα λιγότερο, Άκου περισσότερο!

Αφροδίτη Κεραμέως

Με σταθερή έδρα εδώ και 23 χρόνια τη Θεσσαλονίκη, σπουδάζω νομική στο ΑΠΘ. Στο DREAM ON-line, όπως και στο πιο πρόσφατο μας εγχείρημα, το Read On-Line, έχω ασχοληθεί με ταινίες, σειρές, (πολλά) βιβλία, αλλά και το έμφυλο ζήτημα. Και συγκεκριμένα, με όσα από αυτά με επηρεάζουν & τα σκέφτομαι τόσο, ώστε να γράφεται το άρθρο σχεδόν από μόνο του. 

Αριάδνη Αντωνιάδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι 23 και σπουδάζω στο τμήμα Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αναζητώντας το επόμενο βήμα, προτιμώ να δώσω έμφαση σε αυτά που μου κεντρίζουν πιο πολύ το ενδιαφέρον σε κοινωνικό επίπεδο. Ό,τι μας περιτριγυρίζει αλλά δεν μας προβληματίζει. Ό,τι ακούμε να συζητείται, αλλά όχι να διεκδικείται. Όλα αυτά που μας αγγίζουν αμεσα και έμμεσα, αλλά βαριόμαστε και λίγο να τα ψάξουμε. Γενικότερα, ελπίζω τα άρθρα μου να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε με τιμήσει με την ανάγνωση του.

Νίκος Ζαφειρόπουλος

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσα στην Σαντορίνη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει ο αθλητισμός και ότι συνεπάγεται με αυτόν. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου παίζω ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο, ακούω podcast και  ενημερώνομαι για θέματα επικαιρότητας. Στο DREAM ON-line μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου δημόσια και να κάνω εξάσκηση πάνω στο κομμάτι που σπουδάζω.

Λεωνόρα Χριστοφοράκη

Γεννημένη το 2001 και απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Επικοινωνιακή, τουλάχιστον έτσι με χαρακτηρίζουν, θεωρώ τον λόγο κατεξοχήν όπλο συνεννόησης και γεφύρωσης χασμάτων. Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού μου, γι’ αυτό αντιμετωπίζω την αρθρογραφία αφενός ως πρόκληση να επικοινωνήσω σκέψεις και απόψεις, αφετέρου, ως πρόσκληση των αναγνωστών για αφύπνιση, προβληματισμό και παρακίνηση.

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όμως πλέον κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη νομική και εργάζομαι ως ασκούμενος δικηγόρος. Παράλληλα βρίσκομαι στο Betmarket.gr, ενώ συμμετέχω και ως guest στην ραδιοφωνική εκπομπή «Football Factory» του City of Primo 106.1. Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ τη δράση του DREAM ON-line και πλέον έχω την ευκαιρία να μοιράζομαι την άποψη μου για το Ελληνικό, αλλά και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Βασιλική Παρίση

Πάππου προς πάππου Σαλονικιά, συνεχίζω την πορεία μου στην πόλη σπουδάζοντας Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η καθημερινότητά μου είναι εμποτισμένη αρκετά από τις τέχνες: πηγαίνω σε εργαστήρι θεάτρου, διαβάζω βιβλία και βλέπω συχνά ταινίες. Αποφάσισα να αποτελέσω μέρος του DREAM ON-line, προκειμένου να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι διαφορετικό και να επικοινωνήσω όλα όσα μαθαίνω μέσω των τεχνών και των καθημερινών μου εμπειριών. Πιστεύω στη φωνή των νέων και επιθυμώ κι εγώ να είμαι μέρος της.

Γιώργος Ψάλλας

Αντισυμβατικός και υπερβολικά διαφορετικός για την ηλικία μου, θα με βρεις να προτιμάω την ηρεμία από την ένταση και την παράνοια, να βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική (την κανονική, όχι αυτή που βρίσκεται στη μόδα), να παρακολουθώ τα αθλητικά τεκταινόμενα και ενίοτε να διαβάζω βιβλία.

Φίλιππος Κορνάρος

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Πάτρα. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος της Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ και ανυπομονώ για την ολοκλήρωση των φοιτητικών μου υποχρεώσεων. Τον περιορισμένο ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ξένες σειρές και βλέποντας αθλητικά δρώμενα. Tο DREAM ON-line είναι μία ιστοσελίδα που μου δίνει την ευκαιρία να αναδείξω ορισμένους από τους προβληματισμούς μου. Η πλειοψηφία των κείμενων που γράφω απευθύνονται σε ένα αθλητικό κοινό, αλλά ανά περιόδους ακουμπώ και άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Γιώργος Μηλιάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Αυτή η πόλη ήταν και το "σπίτι" για τη φοιτητική μου ζωή μέχρι και σήμερα ως μεταπτυχιακός πια φοιτητής της Πολιτικής Ανάλυσης. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στις Πολιτικές Επιστήμες του ΑΠΘ, ήταν μονόδρομος η επιλογή μου για την Πολιτική Ανάλυση. Έτσι η πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα μπήκε στην καθημερινότητα μου και δεν σας κρύβω ότι είναι άκρως ενδιαφέρουσα… Εκτός από αυτά όμως η μουσική, τα ταξίδια, τα podcasts, αλλά και το φαγητό συμπεριλαμβάνονται σε όλα αυτά που μ' αρέσουν να ασχολούμαι. Έτσι μπήκε στη ζωή μου και το DREAM ON-line, όπου μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και να συνεργαστώ με άλλα άτομα της ηλικίας μου που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μένα.

Μαρία Γεωργίου

Γεννήθηκα μια ανοιξιάτικη μέρα στη Θεσσαλονίκη και από τότε πορεύομαι σε αυτήν την πόλη. Η ζωή με έφερε πριν αρκετά χρόνια στο τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. κι από εκεί στο μεταπτυχιακό της Πολιτιστικής Διαχείρισης και Επικοινωνίας επίσης στο Α.Π.Θ. Μια γενική ιδέα για μένα θα έλεγα πως συνοψίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες της ζωής μου. Αυτοί είναι ο άνθρωπος −η συμπεριφορά του, οι σχέσεις του, οι πεποιθήσεις του, η ύπαρξή του γενικότερα− και οι τέχνες, καθώς αποτελούν πηγές έμπνευσης, αναστοχασμού και αναθεώρησης τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Στο DREAM ON-line, λοιπόν, μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράζομαι και να τοποθετούμαι πάνω σε θέματα που με αφορούν και σχετίζονται με τους δύο αυτούς άξονες.

Βαλέρια Τριανταφυλλίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, και αυτά τα 23 χρόνια, την αποχωρίστηκα μόνο για τις σπουδές μου. Σπούδασα Νομική στο ΔΠΘ και πλέον είμαι ασκούμενη δικηγόρος, ενώ παράλληλα φοιτώ στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ, “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο
και Πολιτική”. Τα ενδιαφέροντα μου είναι πολλά και ποικίλα. Ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό, καθώς υπήρξα αθλήτρια του volley για πάνω από 10 χρόνια, ενώ με γοητεύει και με συγκινεί, οτιδήποτε έχει να κάνει με τα πολιτιστικά δρώμενα. Αγαπώ τα ταξίδια και τη θάλασσα. Αναζητώ πάντα τρόπους να εξελίσσομαι συνεχώς και η δυνατότητα να μπορώ να εκφράζω, όσα με απασχολούν, μέσω του DREAM ON-line, είναι σίγουρα μία ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή.

Γιώργος Γεράσης

Μετά τα 30 πρώτα δύσκολα χρόνια που κυκλοφορώ και φυτοζωώ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατάφερα τελικά να κατασταλάξω στα 40 μου –όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό, μιας και είμαι λάτρης της διαρκούς εσωτερικής αναζήτησης- σε αυτό που ισχυρίζομαι ότι είμαι στην παρούσα φάση της ζωής μου. Από το 2019, λοιπόν, δηλώνω Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Γυρνώντας λίγο πίσω είμαι ενεργός εθελοντής στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής από το 2002, ενώ παράλληλα εργάζομαι και στο Παράρτημα της ΧΑΝΘ στο εξωτικό Ασβεστοχώρι και στα κενά κάνω και τον προπονητή μπάσκετ. Μέσω του DREAM ON-LINE μου δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστώ με άτομα που γνωρίζω μέσω διαφόρων συγκυριών αρκετά χρόνια τώρα, πράγμα που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι (σχεδόν) αυτός που μπορείτε να δείτε στο προφίλ μου στο Facebook.

Καλλίμαχος Γράτσος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με την οποία παραμένω ερωτευμένος έπειτα από 22 χρόνια. Σπουδάζω Ιατρική στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Όποτε μπορώ να βρω ελεύθερο χρόνο, φροντίζω να τον αξιοποιήσω κάνοντας γυμναστική, διαβάζοντας βιβλία και παίζοντας κιθάρα. Παράλληλα, αφήνω όλων των ειδών σκέψεις να κατακλύζουν το μυαλό μου, σκέψεις τις οποίες ελπίζω να μπορώ να εκφράσω και να μοιραστώ μέσω του DREAM ON-line.

Σοφία Βαφειάδου

Απόφοιτη Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, διανύοντας περιόδο rebranding με προσανατολισμό στο ντοκιμαντέρ (fingers crossed) και τα οπτικοακουστικά μέσα. Από 3 χρόνων μέσα σε μία πισίνα (αργή κολυμβήτρια μην ψάξετε αποδόσεις) και παντα με μια φωτογραφική στα χέρια μου. Προσπαθώντας να βρω τα όμορφα κάδρα γύρω μου και να καταγράψω πτυχές και ιστορίες που αξίζει να αναδειχθούν.

Χρυσόστομος Μελινός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη, όσο και πολύβουη Αθήνα. Είμαι φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και παραλλήλως σπουδάζω Νομική στην Κύπρο. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό, με ιδιαίτερη αγάπη στην υδατοσφαίριση που με κέρδισε από την παιδική ηλικία. Επίσης, διαβάζω βιβλία και ακούω διάφορα είδη μουσικής. Αγαπώ το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και το εύστοχο χιούμορ. Τιμή μου το ότι μετέχω ενεργώς στην αξιέπαινη νεανική διαδικτυακή πρωτοβουλία «DREAM ON-line», καθώς πιστεύω πως οι αξίες επάνω στις οποίες εδράζεται, δίνουν ελπίδα για  ένα καλύτερο αύριο.

Φάνης Αγριτέλλης

Γεννημένος το 1999 στην εξωτική Μυτιλήνη, η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ήταν μονόδρομος στην προεφηβική ηλικία. Αφού το όνειρο εντός των τεσσάρων γραμμών τελείωσε νωρίς, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία, κάπου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Η σταδιοδρομία καλά κρατεί και το DREAM ON-line είναι ένας ακόμη -περήφανος για μένα- σταθμός.

Χρήστος Σερέτης

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω σπουδάσει Περιβαλλοντολόγος και είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, λατρεύω τις εκδρομές στα βουνά και μου αρέσει να παρακολουθώ όλα τα αθλητικά δρώμενα. Μέσω του DREAM ON-line, μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, τις εμπειρίες μου και τις απόψεις μου.

Νίκα Ταραντίνα

Γενήθηκα στη Ρωσία και τα τελευταία 7 χρόνια μένω στην Θεσσαλονίκη. Ήρθα στην Ελλάδα χωρίς γλώσσα, χωρίς γονείς στα 18 μου. Τώρα έμαθα τη γλώσσα, απέκτησα φίλους και σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Στο DREAM ON-line, αναλαμβάνω μέρος του σχεδιασμού, καθώς μου αρέσει πολύ το web design και το graphic design. Στον ελεύθερο χρόνο μου χορεύω και πηγαίνω γυμναστήριο. 

Άσπα Λέστου

Ειμαι πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και γεννηθηκα. Θεωρώ ότι η ζωή είναι ένα λουλούδι που ομορφαίνει όσο αποκτά περισσότερα πέταλα και ως εκ τούτου προσπαθώ να καταγίνομαι με ποικίλες ασχολίες. Αγαπώ τα ταξίδια, τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τη δημιουργική γραφή, ενώ θεωρώ τη μουσική βασικό παράγοντα ευτυχιας. Αποφάσισα να συμμετέχω στην ομάδα του DREAM ON-line, διότι πιστεύω ότι η νέα γενία έχει φωνή και πρέπει να ακουστεί, καθώς μόνο τότε θα γινει η επιθυμητή αλλαγη.Όπως δηλώνει και το μότο μου: μόχθησε για την αδικία του σήμερα, για να υπάρξει το δίκαιο του αύριο!

Αναστασία Μωυσιάδου

Μονίμως στη γύρα, με έναν XL καφέ στο χέρι κάπου στην όμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία γνώρισα και αγάπησα ως φοιτήτρια Ιατρικής στο ΑΠΘ. Βέβαια η καρδιά μου παραμένει στο μέρος όπου μεγάλωσα, το Αμύνταιο της Φλώρινας και στην οικογένειά μου εκεί! Η έδρα μου μάλλον όμως δεν είναι και τόσο σταθερή, καθώς λατρεύω να περιπλανιέμαι συνέχεια και να εξερευνώ τον κόσμο μαζί με τα αγαπημένα μου άτομα. Αν δεν τρέχω να προλάβω κάποια πτήση, πιθανότατα θα με πετύχεις κάπου μεταξύ νοσοκομείου, γυμναστηρίου και βόλτας. Το DREAM ON-line είναι μια ευκαιρία να διοχετεύσω κάπου την ενέργεια που νιώθω μέσα μου για όσα παρατηρώ γύρω μου, και να προσπαθήσω να σας μεταφέρω όση μπορώ από αυτήν!

Θοδωρής Γάτος

Ελένη Κολυμπιανάκη