Υποθέσεις και εικασίες ή (επιτέλους) κάτι ρεαλιστικό;

19 Νοεμβρίου 2020
Πηγή: protothema.gr
Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση του lockdown καθώς και στα στάδια, στα οποία θα υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο. Πρώτα απ’ όλα, σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ο κύριος Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων θα γίνει εμφανής, ενώ μια ραγδαία υποχώρηση θα αρχίσει να φαίνεται από το τέλος αυτής της εβδομάδας και από τις αρχές της επόμενης. Όσον αφορά το σχέδιο, το οποίο πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, προβλέπει σταδιακή άρση του lockdown από τις 30 Νοεμβρίου με την επιστροφή των μαθητών να είναι η πρώτη, η οποία τοποθετείται χρονολογικά, με το λιανεμπόριο και την εστίαση να ακολουθούν εκείνη των μαθητών. Όλα καλά μέχρι στιγμής, όλα καλά στα λόγια. Η δικιά μου –και όχι μόνο δικιά μου δηλαδή- ένσταση έγκειται στο αν αυτές οι σκέψεις της κυβέρνησης θα πάρουν επιτέλους «σάρκα και οστά». Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο όλοι πως πρόκειται για κάποια πολύ δύσκολη πρόβλεψη, την οποία πραγματοποίησε η κυβέρνηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι χωράνε περισσότερα ελαφρυντικά. Είναι άλλωστε εμφανής η καχυποψία πολλών προς όλους τους ανθρώπους της κυβέρνησης. Η εν λόγω καχυποψία έχει «γεννηθεί» σε πολύ μεγάλο ποσοστό, επειδή κατά καιρούς στο πρόσφατο παρελθόν η κυβέρνηση εφάρμοζε τακτικές, οι οποίες θύμιζαν το ρητό «φάσκω και αντιφάσκω». Τι εννοούμε με αυτό; Ανακοινωνόταν το πρωί ότι δεν πρόκειται να ληφθεί ένα μέτρο από ένα μέλος της κυβέρνησης και το απόγευμα ένα άλλο μέλος της ίδιας αναιρούσε τα λεγόμενα του πρώτου. Είναι αναγκαίο ωστόσο να τονιστεί, ότι δεν υπάρχει ασφαλώς κάποιος σκοπός «χρωματοποίησης» ή «πολιτικοποιήσης» της διαχείρισης της πανδημίας. Δεν πρέπει δηλαδή να «μπούμε στο τρυπάκι» ότι αν είχαμε τους άλλους θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα κ.λ.π. Επίσης από την μεριά της, η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί σωστή και καθαρή αντιπολίτευση, η οποία δεν αποσκοπεί στην καπηλεία ψήφων.
Πηγή: offlinepost.gr
Αλίμονο, αν σε περίοδο πανδημίας πάει (πάλι) πρώτη σαν προτεραιότητα η εξασφάλιση ψήφων από οποιαδήποτε πλευρά, είτε επειδή εγίνε κάτι θετικό, είτε επειδή έγινε κάτι αρνητικό. Σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ψηφοθυρία και «θάψιμο» της άλλης πλευράς; Κάπου να υπάρχουν κάποια όρια… Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα