Απουσία λογικής σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις

28 Οκτωβρίου 2020
(Πηγή:efsyn.gr)
Με τους αριθμούς των κρουσμάτων του κορωνοϊού να είναι ιδιαίτερα ψηλοί –για τα ελληνικά πάντα δεδομένα-, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δυστυχώς αψηφά τον κίνδυνο που ενέχει η μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε συνεχώς εικόνες συνωστισμού. Εικόνες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν θέση σε μια τέτοια εποχή, για οποιοδήποτε γεγονός, κάτι το οποίο πρέπει ασφαλώς να διασαφηνιστεί. Τελευταία αφορμή για τέτοιο γεγονός στάθηκαν οι προχθεσινές (26/10) εικόνες από την εκκλησιαστική λειτουργία για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Δημητρίου. Παρατήρησα με μεγάλη θλίψη τις εικόνες συνωστισμού της Δευτέρας σε πρωινή εκπομπή ενός πολύ γνωστού τηλεοπτικού καναλιού. Με ακόμη μεγαλύτερη θλίψη παρατήρησα την επιδεικτική αδιαφορία μεγάλου μέρους των ανθρώπων, οι οποίοι προσήλθαν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Άνθρωποι, οι οποίοι αγνοούσαν τα πάντα και μεταξύ άλλων και το νέο μέτρο, το οποίο θεσπίστηκε από την κυβέρνηση και αφορά βέβαια την υποχρεωτική χρήση μάσκας.
(Πηγή: newsbomb.gr)
Εικόνες, οι οποίες προκαλούν έντονο θυμό διαδραματίστηκαν και στα γνωστά πάρτι τα οποία διοργανώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχουν λάβει το φως το δημοσιότητας πολλά βίντεο, τα οποία απεικονίζουν στιγμιότυπα από τα εν λόγω πάρτι, τα οποία προκαλούν εύλογα την απορία, για το πόσο ψηλά θα κυμανθεί τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων. Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο στάθηκε η έντονη κριτική, η οποία ασκήθηκε στο νεανικό σύνολο της πόλης με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων –ιδίως στη Θεσσαλονίκη- αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Επωμίστηκαν κατά κάποιον τρόπο δηλαδή οι νέοι όλο το μερίδιο ευθύνης για την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων.
(now24.gr)
Σίγουρα, εικόνες σαν αυτές από τα πανεπιστήμια δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτήν την περίοδο. Είναι κάτι οξύμωρο. Εν καιρώ πανδημίας δηλαδή, να γίνονται πάρτυ 1.500 ατόμων. Αλλά με συγχωρείτε, πως ασκείται τόση έντονη κριτική στους νέους και δεν ασκείται και στο υπόλοιπο σύνολο; Για ποιον λόγο δηλαδή να επιτρέπονται συγκεκριμένες εικόνες συνωστισμού και άλλες όχι; Ποιο είναι το σωστό; Να μην επιτρέπεται φυσικά κανένα φαινόμενο συνωστισμού. Ο κορωνοϊός μεταδίδεται με την ίδια ευκολία σε όλους τους χώρους και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να το ξέρει. Γι’ αυτόν τον λόγο ας θυσιάσουμε όλοι μας για κάποιο καιρό ακόμη τις οποιεσδήποτε ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά μια κανονική ζωή. Από μέρους μας τουλάχιστον, να έχουμε κάνει αυτό που μπορέσαμε. Το μπαλάκι μετά θα πεταχτεί αλλού… Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα