Στο Poker Face η Natasha Lyonne δίνει ρεσιτάλ

Η σειρά Poker Face επικεντρώνεται στην Charlie, μία υπάλληλο καζίνο, η οποία διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα να καταλαβαίνει πότε κάποιος ψεύδεται και η οποία εξαναγκάζεται να διασχίζει τις ΗΠΑ, για να ξεφύγει από το αφεντικό της, που τηn θεωρεί υπεύθυνη για το θάνατο του γιου του. Σε κάθε πόλη έρχεται αντιμέτωπη με φόνους, τους οποίους λύνει με τη βοήθεια αυτού του χαρίσματος. Δημιουργός είναι ο Rian Johnson, που εκτελεί παράλληλα χρέη σεναριογράφου και σκηνοθέτη σε κάποια επεισόδια και πρωταγωνιστεί η Natasha Lyonne.

Η αλήθεια είναι, ότι το ταλέντο του Rian Johnson στον τομέα του μυστηρίου και των whodunit είχε ήδη φανεί από το Knives Out, αλλά και από το Glass Onion: A Knives Out Mystery. Αξιοποιώντας αυτή τη μοναδική ικανότητα, ο Johnson κατάφερε να αναζωογονήσει ένα είδος, το οποίο έδειχνε να χάνει την αίγλη του με το πέρας των χρόνων. Δεν θα ήταν άδικο να χαρακτηριστεί και ως μία σύγχρονη κινηματογραφική εκδοχή της Agatha Christie.

Κάθε επεισόδιο αφηγείται και μία διαφορετική ιστορία, παρουσιάζει ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες, αγγίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα και εκεί έγκειται η μεγάλη επιτυχία της σειράς. Ποτέ ο θεατής δεν χάνει το ενδιαφέρον του, καθώς ο στόχος των συντελεστών δεν είναι απαραίτητα να εστιάσει κάποιος στο έγκλημα αυτό καθαυτό. Αντίθετα αυτό που έχει σημασία είναι να αφουγκραστεί ο θεατής την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών, τα κίνητρά τους, καθώς και το πού μπορεί να φτάσει κάποιος, για να πετύχει αυτό που επιζητά. Αυτό όμως, γίνεται από μία πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική πλευρά, καθώς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το Poker Face υιοθετεί μία αντισυμβατική για τα δεδομένα του είδους ατμόσφαιρα.

Poker Face
Πηγή: comingsoon.net

Θα είναι όμως, άδικο να εστιάσουμε μόνο στον Johnson και να παραμελήσουμε τη Natasha Lyonne. Μερικές φορές υπάρχουν ηθοποιοί, που ταυτίζονται πλήρως με τον χαρακτήρα που υποδύονται και είναι σαν να έχουν γεννηθεί για τον συγκεκριμένο ρόλο. Αυτό ακριβώς ισχύει για τη Natasha Lyonne. Άνετη, ενθουσιώδης και δυναμική, η Lyonne φέρνει στη μικρή οθόνη την Charlie, μία πρωταγωνίστρια βγαλμένη από άλλες εποχές, που εκπροσωπεί μία πιο ξέγνοιαστη ζωή, πάντα με το μυαλό της στην απειλή που την κυνηγά. Η αλήθεια είναι, ότι η Charlie με το ιδιαίτερο στιλ της και το ατημέλητο μαλλί θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται σε κάποιο διάσημο συγκρότημα της δεκαετίας του ’80 ή ακόμη και να είναι ο… John Bon Jovi.

Ούτε οι υπόλοιποι ηθοποιοί υστερούν παρόλα αυτά. Όλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά, ενώ γνωστά ονόματα, όπως οι Adrien Brody, Ron Perlman, Nick Nolte, Joseph Gordon-Levitt, Tim Blake Nelson, Lil Rel Howery εμφανίζονται προσδίδοντας κύρος στη σειρά. Η συνεχής αλλαγή των τοπίων, στα οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες φέρνουν στη μικρή οθόνη έναν αμέτρητο αριθμό διαφορετικών χρωμάτων, με τη φωτογραφία να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Είναι το Poker Face μία αψεγάδιαστη σειρά; Σίγουρα όχι. Υπάρχουν ορισμένες ατέλειες, οι οποίες όμως ουδέποτε επισκιάζουν ή υπονομεύουν το μεράκι και την ευρηματικότητα των συντελεστών. Η πρώτη σεζόν είναι μία από τις καλύτερες εντός του 2023 και η δεύτερη αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Μοιράσου το:

Γιώργος Ψάλλας

Γιώργος Ψάλλας

Αντισυμβατικός και υπερβολικά διαφορετικός για την ηλικία μου, θα με βρεις να προτιμάω την ηρεμία από την ένταση και την παράνοια, να βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική (την κανονική, όχι αυτή που βρίσκεται στη μόδα), να παρακολουθώ τα αθλητικά τεκταινόμενα και ενίοτε να διαβάζω βιβλία.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα