Ευαγγελία Ράβδου: Ένα σπουδαίο πρότυπο.

26 Απριλίου 2020

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω ένα από τα πρότυπα μου: την συνονόματη Ευαγγελία Ράβδου, που είναι υπάλληλος καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων.

Η Ευαγγελία, την ώρα που εργαζόταν στους δρόμους της Αθήνας, βρήκε μια τσάντα με 19.000 (!) ευρώ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, την παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Την πράξη της έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μέσω ανάρτησης την συνεχάρη λέγοντας:

“Η Ευαγγελία εργάζεται στην καθαριότητα του δήμου μας. Βρήκε μία τσάντα με 19.000 ευρώ και με τον επιστάτη συνάδελφό της, το παρέδωσαν στην αστυνομία. Στην Ευαγγελία λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι για την τσάντα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλους μας. Ότι η αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι τα κλειδιά για μία καλύτερη κοινωνία”

lawandorder.gr

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/videos/563437414588410

Όπως δήλωσε και η ίδια, στεναχωρήθηκε πολύ όταν αντίκρισε την τσάντα και έκατσε στο σημείο για ώρα μήπως περάσει ο ιδιοκτήτης αυτής. Λόγω του lockdown όμωςη πλατεία ήταν άδεια.

Δεν σκέφτηκε ούτε ένα λεπτό να την κρατήσει. “Δεν θα κρατούσα κάτι που δεν μου ανήκει, γιατί καποιός άλλος κλαίει τις οικονομίες του.”

Κ. Ευαγγελία, είναι τιμή μας να είστε εσείς το πρόσωπο της εβδομάδας, γιατί κάνατε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Κάτι που, ίσως να μην κάναμε εμείς διότι στα λόγια είμαστε όλοι καλόκαρδοι αλλά μπρόστα στον πειρασμό ο καθένας αντιδράει διαφορετικά. Κι εσείς κάνατε το σωστό και δείχνετε τον δρόμο.

megatv.com

 

Μοιράσου το:

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι απόφοιτος της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα