Η μετάβαση στην κανονικότητα και όχι η κανονικότητα

5 Μαΐου 2020

Πηγή: ieidiseis.gr

Η 4η Μαΐου του 2020 είναι μια ημερομηνία, η οποία χωρίς αμφισβήτηση θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στο μυαλό όλων των Ελλήνων, καθώς αποτέλεσε την εναρκτήρια μέρα για το τελικό στάδιο επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Πιο συγκεκριμένα όπως έχει γίνει γνωστό από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την 4η Μαΐου άρθηκαν όλα τα μέτρα απαγόρευσης ως προς τις μετακινήσεις καθώς και πάσης φύσεως δικαιολογητικά για την πραγματοποίηση αυτών.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια πότε θα επαναλειτουργήσουν διάφορες επιχειρήσεις και με ποιους περιορισμούς και κανόνες. Σωστοί ή λανθασμένοι, ελαστικοί ή αυστηροί, αυτοί είναι οι κανόνες και με αυτούς πρέπει να πορευτούνε όλοι οι επιχειρηματίες.

Αυτό το οποίο όμως πρέπει να καταστεί σαφές και προς αποφυγή παρεξηγήσεων γύρω από αυτό το κομμάτι είναι ότι η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Από εχθές ξεκίνησε κάτι σαν μεταβατικό στάδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία αναλόγως με την πρέπουσα συνέπεια και πειθαρχία, είτε θα ολοκληρωθεί σύντομα είτε θα καθυστερήσει.

Πιστεύω και ευελπιστώ ότι η σοβαρότητα και η συνέπεια που δείξαμε δεν θα σταματήσει εδώ. Άλλωστε δεν μπορεί να επηρεάσει ένα sms ή ένα χαρτί (αυτό το 6 είχε την τιμητική του) το γεγονός ότι οι κανόνες υγιεινής πρέπει να συνεχίζουν να τηρούνται κανονικά.

Δείγματα αισιοδοξίας φυσικά και υπάρχουν και είναι πολλά. Δεν είναι τυχαίο ότι από αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι προπονήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων σε ειδικά γκρουπ παικτών και με δρακόντεια μέτρα προστασίας, ενώ όπως προαναφέρθηκε σταδιακά θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία διάφορων επιχειρήσεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση υπέστησαν οικονομικό πλήγμα την περίοδο της καραντίνας.

Πηγή: cnn.gr

Κλείνοντας, θα παραπέμψω στην γνωστή λαϊκή ρήση «Φάγαμε τον γάϊδαρο, η ουρά έμεινε». Λίγη ακόμη υπομονή και θα φτάσουμε σε σημείο να απολαύσουμε όσα στερήθηκε ο καθένας μας κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα