Περί Έλενας Παπαρίζου και Αφροδίτης Λατινοπούλου

6 Ιουνίου 2021
Πηγή: in.gr
Στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision κλήθηκαν εμβληματικοί νικητές να τραγουδήσουν τα νικητήρια τραγούδια τους. Μέσα σε αυτούς τους νικητές ήταν και η Έλενα Παπαρίζου. Μετά την ερμηνεία της, πολλοί έκαναν καυστικά σχόλια για την εμφάνιση της και το βάρος της και συγκεκριμένα σχολιάστηκε το γεγονός ότι στη χορευτική της ρουτίνα την σήκωσαν δύο χορευτές αντί για έναν, όπως έγινε το 2005. Η περίπτωση της Έλενας Παπαρίζου αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα body shaming στις ημέρες μας. Η 39χρονη πλέον καλλιτέχνης, παρόλο που είναι τραγουδίστρια και όχι μοντέλο, δέχεται τέτοιου είδους σχόλια από μικρή. Πώς περιμένουμε από μια γυναίκα να διατηρεί την ίδια φιγούρα που είχε πριν 20 χρόνια; Ποσό εφικτό είναι να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις, όταν ο χρόνος δεν είναι φίλος μας; Και πόσο σωστό είναι άραγε να σχολιάζουμε έναν καλλιτέχνη πάνω σε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την τέχνη του; Και εδώ έρχονται οι απόψεις της κυρίας Αφροδίτης Λατινοπούλου. Η κυρία Λατινοπούλου προσφάτως υποστήριξε ότι οι τρίχες, οι ραγάδες, η κυτταρίτιδα πάνω σε ένα γυναικείο σώμα είναι αντιαισθητικά. Με τα δικά της λόγια : «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους» λέει και εξηγεί ότι βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες στα social media ως γυναίκα «νιώθει άβολα, αισθάνεται ντροπή και απεχθάνεται να βλέπει τέτοιου είδους φωτογραφίες» παρόλο που είναι φυσικά αποτελέσματα και σημάδια πάνω στο σώμα μας με την πάροδο του χρόνου. Εδώ επέρχεται η ερώτηση «ποιος έχει όντως τέτοιες απόψεις και ποιος τα λέει απλά για να προκαλεί».
Πηγή: latinopoulou.gr
Προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα είναι ότι, οτιδήποτε επέρχεται φυσιολογικά στο σώμα μας με την πάροδο του χρόνου, δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Τα σημάδια του χρόνου είναι απλά υπενθυμίσεις για τα πράγματα τα οποία έχουμε περάσει και βγήκαμε νικητές μέσω αυτών. Είτε έχασες κιλά, είτε έβαλες και έπειτα απέκτησες κυτταρίτιδα, ραγάδες, πανάδες είναι πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να είσαι περήφανη/ος. Το σώμα σου ανήκει σε εσένα και μπορείς είτε να είσαι περήφανη/ος για αυτό, είτε να το κρύβεις. Γιατί να θέλεις να κρύψεις την ιστορία σου; Ως απάντηση στα σχόλια της κυρίας Λατινοπούλου περί τριχών, είναι ξεκάθαρα διπλό το στερεότυπο που έχουμε θέσει ως κοινωνία. Η τριχοφυΐα στο σώμα είναι φυσιολογική είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα. Είναι δικό σου δικαίωμα αν θέλεις να τις αφαιρέσεις ή να τις δείξεις. Τέτοιου είδους σχόλια όπως το «οι άντρες φτιάχνονται πιο πολύ από τις γυναίκες στις μέρες μας» συμβάλλει στον τοξικό ανδρισμό και θέτει λάθος πρότυπα για τα μικρά αγόρια και κορίτσια. Ο κάθε ένας μας είναι ξεχωριστός και πρέπει να γιορτάζει τον εαυτό του για αυτό που είναι ανεξαρτήτως φύλλου. Η κυρία Λατινοπούλου είναι η γυναίκα η οποία θα σχολίαζε τα κιλά της κυρίας Παπαρίζου με αφορμή την υγεία της, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν απλά εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Κυρία Παπαρίζου, τα θερμά συγχαρητήρια μου για την απάντηση που δώσατε σε όλους αυτούς που σας σχολίασαν [«Στενοχωρήθηκα τόσο, που έφαγα ένα μπέργκερ»] και είστε περήφανη για το σώμα που σας κρατάει εν ζωή τόσα χρόνια. Κυρία Λατινοπούλου, θα ήθελα να δω αν θα έχετε τις ίδιες απόψεις, μετά από δυο παιδιά και αν θα διατηρήστε την ίδια στάση ως μητέρα.

Μοιράσου το:

Σοφία Καφταντζή

Σοφία Καφταντζή

22 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη. Με όνειρα … εν πάσει περιπτώσει σπουδάζω Γεωπονία, αγαπώ τα παιδιά και τα ενδιαφέροντά μου αν και αποκλίνουν μεταξύ τους, ποικίλλουν. Αθλήτρια πετοσφαίρισης, δασκάλα σκι, μαθαίνω γερμανικά (κουτσά-στραβά) και γράφω για όλα αυτά και πολλά άλλα που ζω και διαβάζω σε βιβλία. Κάποιες φορές είμαι αστεία… δουλεύω πάνω σ' αυτό.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα