Gaming Κυκλοφορίες Ιουνίου 2020

1 Ιουνίου 2020

Έφτασε το καλοκαίρι και στο gaming με χίλια ζόρια. Μετά από μια χρονιά που οι περισσότερες κυκλοφορίες έχουν πάρει αναβολή και η νέα γενιά είναι κοντά, ο Ιούνιος όπως και ο Μάιος είναι ικανοποιητικοί παρά τις αντίξοες συνθήκες. Οι δυνατές κυκλοφορίες του Μαΐου ήταν το Xenoblade Chronicles Definitive Edition για το Nintendo Switch και το Minecraft Dungeons από την Microsoft. Ο Ιούνιος όπως κάθε χρόνο είναι ο μήνας της E3 και των ανακοινώσεων, και μάλλον θα δούμε πολλές και φέτος, ακόμα κι αν δεν διεξαχθεί η παραδοσιακή Ε3.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Μία είναι η πολύ μεγάλη κυκλοφορία του Ιουνίου που ακούει στο όνομα The Last of Us Part II. Το παιχνίδι για πολλούς είναι ίσως η κυκλοφορία της χρονιάς, ιδίως για τους κατόχους μόνο PS4. Η Naughty Dog και η Sony έχει καθυστερήσει το παιχνίδι πάρα πολλές φορές με πιο πρόσφατη αυτήν του Απριλίου που για λόγους διανομής και των οικονομικών δεν ήθελε να το κυκλοφορήσει τέλος Μαΐου και το πήγε 19 Ιουνίου, όπου και είναι η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει 5 χρονιά μετά από το τέλος του πρώτου παιχνιδιού. Η Ellie έχει μεγαλώσει και έρχεται αντιμέτωπη με μια Χριστιανική αίρεση σε μια post-apocalyptic Αμερική. Το παιχνίδι θίγει μια κατάσταση πανδημίας που τον τελευταίο καιρό έχει πολύ ενδιαφέρον. Την Τετάρτη 27 Μαΐου η Sony έκανε ένα State of Play για να παρουσιάσει πλήρως του μηχανισμούς και για να διαφημίσει το παιχνίδι λίγο πριν την κυκλοφορία. Εδώ να πω πως ανακοίνωσε και μια συλλεκτική έκδοση για το PS4 Pro, η οποία είναι ανάγλυφη με το tattoo της Ellie. Δυστυχώς, το παιχνίδι έχει δεχτεί πάρα πολύ αρνητική κριτική, μετά από κάποιες διαρροές που έγιναν σχετικά με το σενάριο του παιχνιδιού. Το παιχνίδι κυκλοφορεί 19 Ιουνίου για PS4.

Η επομένη μεγάλη κυκλοφορία εκτός Remake και Dlc είναι το Desperados 3, ένα hardcore real-time strategy από τα παλιά. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την THQ Nordic και η σειρά κάνει την επιστροφή της, μετά από 10 χρονιά με το Desperados 3. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην άγρια δύση όπου ελέγχετε την συμμορία του John Cooper, του πρωταγωνιστή της σειράς. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού έχουν διευρυνθεί κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα που εμπλουτίζουν κατά πολύ την σειρά Desperados. Το παιχνίδι το είδαμε από κοντά και στην Gamescom 2019 και το περιμένουμε στις 16 Ιουνίου.

Αναμνήσεις φέρνει το SpongBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated. Το παιχνίδι είναι ξανά από την Thq Nordic, η οποία φέρνει το παιχνίδι από την εποχή του Xbox, Gamecube και PS2. Τα 3D Platformers στην εποχή μας όλο και μειώνονται, αλλά με την προσθήκη ενός remake τέτοιου είδους παιχνιδιού τουλάχιστον δίνει μια πνοή σε αυτήν την κατηγορία. Στο Rehydrated έχει μπει ένα νέο multiplayer mode στο οποίο παίζουν δυο παίκτες, είτε online, είτε offline. To SpongBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated το είδαμε και αυτό στην Gamescom 2019 στο περίπτερο της THQ και το παιχνίδι κυκλοφορεί 5 Ιουνίου σε όλες τις πλατφόρμες.

Τέλος αξιόλογη κυκλοφορία είναι το ψηφιακό expansion του Pokemon Sword and Shield, το The Isle of Armor, το οποίο φέρνει αρκετές προσθήκες στα δυο παιχνίδια. Αρχικά προσθέτει μια νέα ιστορία και περιοχές με νέα Pokemon τα οποία είχαν “κοπεί” από την κανονική κυκλοφορία. Ακόμη θα προστεθεί ένα νέο μυθικό Pokemon και τις Gigantmax μορφές των Starter Pokemon. To Isle of Armor είναι το πρώτο από τα δύο expansion με το δεύτερο να ονομάζεται The Crown Tundra και έχει περίοδο κυκλοφορίας το φθινόπωρο του 2020.

2 Ιουνίου
Valorant (PC)

3 Ιουνίου
Sea of Thieves (Pc)

4 Ιουνίου
Fortnite Season 13 (Pc, Xbox One, Ps4, Switch)
Pro Cycling Manager 2020 (Pc, Xbox One, Ps4)
Tour de France (Xbox One, PS4)

5 Ιουνίου
51 Worldwide Games (Switch)
Command & Conquer Remastered Collection (PC)
The Outer Worlds (Switch)

9 Ιουνίου
Deck of Ashes (PC)
Τhe Elder Scrolls Online: Greymoor (PS4, Xbox One)
Project Warlock (Xbox One, PS4, Switch)

16 Ιουνίου
Desperados 3 (PC, Xbox One, PS4)
Disintegration (PC, Xbox One, PS4)

19 Ιουνίου
Burnout Paradise Remastered (Switch)
The Last of Us Part 2 (PS4)
Ys: Memories of Celceta Remaster (PS4)

23 Ιουνίου
SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom –
Rehydrated (PC,Xbox One, PS4, Switch)

25 Ιουνίου
Control: The Foundation DLC (Xbox One)
Hunting Simulator 2 (PC, Xbox One, PS4)
Mr. Driller DrillLand (PC, Switch)

30 Ιουνίου
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 (Switch)
The Wonderful 101: Remastered (PC, PS4, Switch) (Physical)

Ιουνίος
Pokemon Sword and Shield: The Isle of Armor expansion (Switch)

Ποιο παιχνίδι περιμένετε εσείς;

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα