Επιλεκτική ευαισθησία ή ολική αναισθησία;

29 Νοεμβρίου 2019

Facebook

Youtube

Instagram

Η 26η του Νοέμβρη ξημέρωσε με τους χειρότερους οιωνούς για τον αλβανικό λαό. Πιο συγκεκριμένα οι γειτονές μας έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αφού στις 03:53(ώρα Αλβανίας) συνέβη ισχυρός σεισμός 6,4 ρίχτερ που έχει προκαλέσει πληθώρα υλικών ζημιών, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, τραυματίες ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί υπολογίζονται στους 31. Βέβαια, δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αριθμός των νεκρών «ανεβαίνει» συνεχώς.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ που βρίσκεται ανάμεσα από Δυρράχιο και Τίρανα. Οι ζημιές βεβαίως δεν περιορίστηκαν στις εν λόγω πόλεις, αφού ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε εκατοντάδες ζημιές σε πόλεις της Αλβανίας, οι οποίες βρίσκονται σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων από το σημείο που ξεκίνησε ο σεισμός.

Σοκαριστικές εικόνες «κάνουν τον γύρο του κόσμου». Γονείς να τρέχουν φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι, να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά τους. Άνθρωποι διακατεχόμενοι από πανικό , που αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη. Πως να μην είναι άλλωστε σοκαρισμένοι, όταν ξαφνικά χάσανε ανθρώπους,περιουσίες κ.λ.π.

Ερχόμαστε στο κύριο θέμα του άρθρου. Πραγματοποιώντας την καθιερωμένη «βόλτα» στα social media, όπως είναι λογικό, η είδηση του σεισμού που υπέστη η Αλβανία, ήταν ένα ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε και ασχολείται η πλειοψηφία των site. Παρατηρώντας τα σχόλια, στην πλειοψηφία τους εξέφραζαν την θλίψη τους και την στεναχώρια τους για τον αλβανικό λαό. Όπως όμως και σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν εξαιρέσεις.

Σχόλια του στυλ:”Δεν θα λυπηθώ τους Αλβανούς’’ ή ”Σκότωσαν τον Κατσίφα, καλά να πάθουν”. Μάλιστα. Μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο πως υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθώντας τις καταστροφές που υπέστη μια χώρα, τους θανάτους που σημειώθηκαν, τους στεναχωρεί ή όχι αναλόγως από τον τόπο καταγωγής τους. Αν δηλαδή συμπαθείς τους Αλβανούς θα στεναχωρεθείς, αν όχι τότε θα τους ευχηθείς τα χειρότερα.

Και ρωτάω εγώ τώρα: Πως γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν πάει το μίσος σε απαγορευμένα επίπεδα; Κανείς δεν μπορεί σίγουρα να υποχρεώσει κάποιον ποιον θα συμπαθήσει, ποιον θα αγαπήσει. Η αίσθηση όμως ικανοποίησης που νιώθουν σήμερα κάποιοι με αυτά που εξελίσσονται στην γειτονική μας χώρα, δείχνει πολλά πράγματα. Από στοιχεία μικροψυχίας έως και έλλειψη εγκεφαλικών κυττάρων. Κάτι τέτοια παραδείγματα οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα ότι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

Υ.Γ Αξιοθαύμαστη η κίνηση των συνδέσμων του Άρη και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες κατοίκους της Αλβανίας. Δυστυχώς πρέπει να γίνουν κάτι τέτοια περιστατικά για να ακολουθήσουν κοινή γραμμή πλεύσης. Τις υπόλοιπες μέρες όλα ξεχνιούνται…

Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα