Ευκαιρία να οικοδομήσει κάτι αξιοπρεπές

31 Μαρτίου 2021
Πηγή: sportfm.gr
Η (ανέλπιστη) ισοπαλία της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη εθνική ομάδα της Ισπανίας προκάλεσε ξανά χαμόγελα τόσο στα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματός όσο και στους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με την εθνική ομάδα. Όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, είναι λίγο πολύ γνωστά. Πιστεύω ότι η εθνική χειρίστηκε το παιχνίδι με τον τρόπο, με τον οποίο έπρεπε. Μικρή σημασία έχει ότι δεν έκανε καμία τελική πλην εκείνη του τέρματος που σημείωσε ο Μπακασέτας, το οποίο προήλθε κιόλας από εκτέλεση πέναλτι, το οποίο σωστά δόθηκε. Έπαιξε πολύ σωστή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, «βγάζοντας» πάθος και ενέργεια, που είχαμε χρόνια να δούμε από αυτήν την ομάδα. Ισοπαλία με ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ δεν το λες και αμελητέα ποσότητα.
Πηγή: lapolitica.gr
Πώς όμως να αισθάνεται κανείς ήσυχος όταν έρχεται η (υπολογίσιμη) Γεωργία, η οποία σε δύο αγώνες δεν έχει καταφέρει να μαζέψει ούτε έναν βαθμό, την Τετάρτη στην Τούμπα, προκειμένου να κάνει την αρχή για να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης; Ένας διαφορετικός αγώνας σε σχέση με εκείνον με τους «Φούριας Ρόχας», στον οποίο η εθνική καλείται να επικρατήσει, αν θέλει να έχει το «πάνω χέρι» στην πρόκριση και να μην κυνηγάει (τουλάχιστον) δυο υπερβάσεις ακόμη. Η Γεωργία και το Κόσοβο σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέες ποσότητες, αλλά κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται εφησυχασμένος ότι η Εθνική θα έχει το απόλυτο στους τέσσερις αγώνες με αυτές τις ομάδες, λαμβάνοντας υπόψιν ειδικά την εικόνα των τελευταίων ετών. Ωστόσο, αν θέλουμε να επιβραβεύουμε εσαεί το ανέλπιστο αποτέλεσμα επί της Ισπανίας, πρέπει η Εθνική να καταβάλλει τα μέγιστα (αρχής γενομένης από σήμερα με αντίπαλο τη Γεωργία στην Τούμπα) έτσι ώστε να έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση –η πρώτη κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη εξασφαλιστεί από ένα εκ των φαβορί- και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Εάν ωστόσο η Εθνική απωλέσει βαθμούς στους αγώνες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η ισοπαλία με την Ισπανία θα ξεχαστεί πάρα πολύ εύκολα και δεν θα έχει καμία αξία. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, η Εθνική οφείλει να παλέψει σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα ματς, ανεξαρτήτως την εμπορικότητα και το βεληνεκές του αντιπάλου, έτσι ώστε να καταφέρει ένα (μικρό) θαύμα και να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Και ας είναι με μια τελική και διαρκή άμυνα σε κάθε αγώνα. Δεν μας πειράζει, γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε πως είναι να παίζεις σε τελική φάση μιας τέτοιας διοργάνωσης. Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα