Δέκα Ύποπτοι για φόνο

Ένα αστυνομικό βιβλίο από την ειδική στο είδος Agatha Christie. Έχει μοναδική φαντασία και αποδεικνύεται και σε αυτή τη φορά με ένα μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο που συναρπάζει από τις πρώτες κιόλας σελίδες και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την συγγραφέα αφού είναι ευρέως γνωστή για αυτού του είδους βιβλία.

Η πάμπλουτη οικογένεια Λεωνίδη, με καταγωγή από την Ελλάδα, ζει πλουσιοπάροχα σε ένα προάστιο του Λονδίνου όταν δολοφονείται ο “εγκέφαλος” της οικογένειας ο παππούς Αριστείδης. Η οικογένεια, που είναι διευρυμένη και ζουν μαζί με τον Αριστείδη τα παιδιά και τα εγγόνια του, έχει βρει το εξιλαστήριο θύμα αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Όπως και στα περισσότερα βιβλία, έτσι και σε αυτό η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από την σκοπιά κάποιου εκ των πρωταγωνιστών. Αυτή την φορά είναι ο Τσαρλς ο οποίος σκοπεύει να παντρευτεί μία από τις εγγονές του Αριστείδη και ο πατέρας του δουλεύει στην Scotland Yard. Ύστερα από πρόσκληση της αγαπημένης του αποδέχεται να συμμετάσχει στις έρευνες και να βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Οι διαπλεκόμενοι ανοίγονται περισσότερο σε αυτόν από ότι στην αστυνομία και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει πολλά μυστικά, ενώ οι πληροφορίες που συγκεντρώνει τον οδηγούν σε αρκετούς υπόπτους, χωρίς όμως να πείθεται για την ενοχή κανενός.
Η φαινομενικά δεμένη και αγαπημένη οικογένεια έρχεται σε συγκρούσεις και αποκαλύπτονται πράγματα που είναι ικανά να αποτελέσουν κίνητρο για την δολοφονία του Αριστείδη. Αυτά είναι είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά και δυσκολεύουν την επίλυση της υπόθεσης.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί η μέθοδος που διάλεξε ο δολοφόνος για να σκοτώσει τον Αριστείδη. Ουσιαστικά ο ίδιος είχε προοικονομήσει την δολοφονία του αφού τους είχε αναφέρει μία αρκετά απλή μέθοδο χωρίς να γνωρίζει, βέβαια, ότι θα χρησιμοποιούνταν εναντίον του από κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Πολλαπλά κίνητρα αλλά και ευκαιρίες εμφανίζονται για όλα τα μέλη της οικογένειας και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και απρόβλεπτο το τέλος που κανένας αναγνώστης δεν θα περίμενε. Δεν λείπουν οι ίντριγκες και οι συγκρούσεις που ανακατεύουν και περιπλέκουν την υπόθεση, την οποία η αστυνομία δυσκολεύεται να εξιχνιάσει. Στην κατηγορία του σίγουρα είναι από τα καλύτερα και αξίζει να διαβαστεί.

Μοιράσου το:

Φίλιππος Κορνάρος

Φίλιππος Κορνάρος

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Πάτρα. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος της Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ και ανυπομονώ για την ολοκλήρωση των φοιτητικών μου υποχρεώσεων. Τον περιορισμένο ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ξένες σειρές και βλέποντας αθλητικά δρώμενα. Tο DREAM ON-line είναι μία ιστοσελίδα που μου δίνει την ευκαιρία να αναδείξω ορισμένους από τους προβληματισμούς μου. Η πλειοψηφία των κείμενων που γράφω απευθύνονται σε ένα αθλητικό κοινό, αλλά ανά περιόδους ακουμπώ και άλλους τομείς της καθημερινότητας.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα