Το «περίεργο» να γίνει αυτονόητο

16 Μαρτίου 2022
Πηγή: indicator.gr
Έχουν περάσει σχεδόν 50 μέρες από την πρώτη Φλεβάρη, ημερομηνία η οποία βρήκε δολοφονημένο τον 19χρονο Άλκη Καμπανό, οπαδό του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Την περασμένη Κυριακή στην πρεμιέρα των play-off, είδαμε μια εικόνα, η οποία μπορεί να μας δώσει την ελπίδα για ένα πιο λαμπρό μέλλον, στο οποίο οι αντιπαλότητες θα βρίσκονται μόνο εντός αγωνιστικών χώρων. Ένα μέλλον χωρίς εγκληματικές πράξεις και δολοφονίες. Στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” λοιπόν αναμετρήθηκαν ο Ολυμπιακός με τον Άρη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεθεατών παραξενεύτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν εκτός του ερυθρόλευκου χρώματος, σε μια γωνιά του γηπέδου το ερυθρόλευκο χρώμα έχει εξαφανιστεί από την έντονη κιτρινόμαυρη παρουσία οπαδών του Άρη, οι περισσότεροι εκ των οποίων έκαναν ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Σε διάφορα διαστήματα φυσικά του παιχνιδιού –ειδικά στο 19ο λεπτό- φώναξαν με όλη τους τη δύναμη «Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός!», καταδεικνύοντας ότι δεν ξέχασαν, αλλά ούτε φυσικά θα ξεχάσουν τον 19χρονο Άλκη. Η κίνηση αυτή όπως είναι φυσιολογικό καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Πηγή: newsbomb.gr
Πάντα θεωρούσα περίεργο σε μια έδρα να φιλοξενούνται οπαδοί μιας άλλης ομάδας, ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες του Big-5. Ωστόσο, αυτές οι προκαταλήψεις και τα ταμπού πρέπει να ξεπεραστούν και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βλέπουμε ντέρμπι με οπαδούς και των δύο ομάδων. Να καταλάβουμε όλοι ότι οι αντιπαλότητες είναι μόνο στο γήπεδο και βγαίνοντας από αυτό θα πάει ο οπαδός του Άρη με τον αντίστοιχο οπαδό του Π.Α.Ο.Κ έξω να διασκεδάσουν. Οι οπαδοί του Άρη και του Ολυμπιακού έδωσαν το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Για να είναι όντως ο Άλκης το τελευταίο θύμα. Προσωπικά, πιστεύω πολύ ότι θα δούμε και άλλες τέτοιες εικόνες κατά την διάρκεια των play-off, αρχής γενομένης από την Κυριακή. Αναφορικά με ορισμένα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία χλεύασαν αυτήν την κίνηση, μόνο απογοήτευση αισθάνεται το υγιώς σκεπτόμενο αναγνωστικό κοινό για αυτά. Υπό άλλες συνθήκες θα χειροκροτούσαν αυτήν την κίνηση, αλλά τώρα δείχνοντας μια τόσο υποκριτική στάση χλευάζουν αυτήν την υπέροχη και συμβολική πράξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι παίζουν τον ρόλο του ηθικού αυτουργού σε εγκληματικές πράξεις. Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα