The English Game: Μια αληθινή και υπέροχη ιστορία

31 Μαρτίου 2020

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει για τα καλά πλέον την καθημερινότητά μας. Ειδικά μετά την καθολική απαγόρευση μετακίνησης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερη η σοβαρότητα του προβλήματος. Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά, η πλατφόρμα του Netflix μας επιφύλασσε κάτι αναπάντεχο και ωραίο: την σειρά “The English Game”.

Το “The English Game” είναι μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων, η οποία δημιουργήθηκε από τον Τζούλιαν Φέλοους, δημιουργό του “Downton Abbey”. Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, το ποδόσφαιρο έχει γίνει γνωστό πλέον ως άθλημα. Το FA CUP, η πρώτη διασυλλογική διοργάνωση στην οποία λαμβάνανε μέρος πάνω από 100 ομάδες, ξεκίνησε το μακρινό 1871 και μέχρι και το 1884 νικήτριες της εν λόγω διοργάνωσης αναδεικνύονταν ομάδες, οι οποίες εκπροσωπούνταν από τις αστικές τάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα πρώτα 13 χρόνια της διοργάνωσης δεν κατάφεραν να διακριθούν οι ομάδες εργατών, οι οποίες σε αντίθεση με τις ομάδες της αστικής τάξης δεν διέθεταν πολλές ώρες- αρκετές φορές και καμία ώρα- στις προπονήσεις, καθώς έπρεπε να βρίσκονται στα εργοστάσια προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Πρωταγωνιστικός ρόλος είναι αυτός του Φέργκους Σούτερ, του Σκωτσέζου ποδοσφαιριστή ,τον οποίο υποδύεται o Κέβιν Γκούτρι.

Ωστόσο η σειρά δεν σχετίζεται μόνο με την ζωή και την εξέλιξη του Σούτερ. Πιο συγκεκριμένα, προβάλλονται σκήνες που καταγράφουν πλήρως τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που ζούσαν στις επαρχίες και στις κωμοπόλεις σε σύγκριση με τις αντίστοιχες συνθήκες ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι ζούσαν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επιπροσθέτως, αναδεικνύεται ο ενθουσιασμός και το πάθος των Άγγλων για το ποδόσφαιρο. Όπως γίνεται σαφές μέσα από την σειρά, «μεροκαματιάρηδες» άνθρωποι προσφέρουν ποσοστό χρημάτων από το υστέρημά τους προκειμένου να υλοποιηθούν οι βασικές ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας του τόπου τους. Τέλος, είναι γεγονός ότι παραδίδονται μαθήματα και μηνύματα σε πολλούς τομείς. Ένα είδος των μηνυμάτων αφορούν τις προσωπικές σχέσεις, όπως για παράδειγμα την σχέση πατέρα-γιου.

Συνοπτικά, προκύπτει το συμπέρασμα πως το “The English Game” είναι μια σειρά που μπορεί να προσελκύσει την πλειοψηφία των θεατών. Από τους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου μέχρι τους λάτρεις της αγγλικής κουλτούρας. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια ιδανική λύση και πρόταση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας. Υπομονή και καλή προβολή!!

Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα