Αν το 2020 ήταν Playlist

21 Απριλίου 2020

Με τον περιορισμό των μετακινήσεων και επομένως τον αυξημένο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, οι συνήθεις ασχολίες μας είναι να βλέπουμε ταινίες στη τηλεόραση ή στο Netflix και να ακούμε μουσική. Για το πρώτο μισό θα βρείτε στη σελίδα μας άρθρα από εξαίρετους συναδέλφους όπου προτείνουν και αξιολογούν τις πιο πρόσφατες και διαδεδομένες ταινίες. Θα βάλω κάτω τους συνδέσμους για να τα δείτε και εσείς σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη. Οι απόψεις τους συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό και με τις δικές μου. Σε αυτό όμως που δεν έχουμε αναφερθεί ακόμα είναι το μουσικό κομμάτι που είναι και το πιο υποκειμενικό. Πιο συγκεκριμένα, θα κάνω αναφορά στα δέκα (10) τραγούδια του 2020 τα οποία θεωρώ ό,τι πρέπει να βρίσκονται στα προσωπικά σας playlists.

10)The Man by Taylor Swift

Καινούριο τραγούδι για την Swift και όπως είναι κατανοητό έχει ξεσηκώσει το κοινό της. Δεν γίνεται να μην βρίσκεται μέσα στα 25 κορυφαία τραγούδια του 2020, ενώ το βίντεο που το συνοδεύει είναι πολύ έξυπνο. Οι στίχοι αποτυπώνουν την υποθετική διαφορά που θα υπήρχε αν η Taylor ήταν άντρας.

9)What a man gotta do by Jonas Brothers

Άλλο ένα ξεσηκωτικό τραγούδι από τους Jonas Brothers που συνεχίζουν να σαρώνουν με τις επιτυχίες τους. Στο βίντεο χρησιμοποιούν τις γυναίκες τους, πράγμα που είναι σπάνιο και συνιστά μία ευχάριστη πρωτοτυπία. Βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα του 2020 και δικαίως. Όπως τραγουδούν και αυτοί: “What a man gotta do? To be totally locked up by you.” Την απάντηση δεν θα τη μάθουμε ποτέ. 

8)Stupid Love by Lady Gaga

Δεν μπορούσε να λείπει από το τοπ10 αυτό το τραγούδι. Οι φαν της το έχουν λατρέψει και το έχουν τοποθετήσει μέσα στα 10 καλύτερα κομμάτια του 2020. Το βίντεο είναι τελείως διαφορετικό από αυτό θα περίμενε κανείς αν δεν ήξερε πόσο εγωκεντρική είναι η Lady Gaga. Αυτό που θα μείνει από αυτό το τραγούδι είναι: “I want your stupid love.” 

7)Falling by Trevor Daniel

Ένα τραγούδι που είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα με πιο αργό ρυθμό έχει κατακτήσει μία θέση στο top15 των πιο χαλαρών τραγουδιών για το 2020. Πολύ ωραίοι στίχοι συνδυασμένοι με μία εξαιρετική φωνή και ένα όχι και τόσο πρωτότυπο βίντεο είναι αρκετό για να κερδίσει την αγάπη του κοινού. 

6)Godzilla by Eminem and Juice Wrld

Ξεκινώντας θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Jarad Anthony Higgins (Juice Wrld) καθώς ο διάσημος ράπερ απεβίωσε στις 8 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Παιρνώντας στο τραγούδι οι στίχοι είναι αρκετά καλοί, ενώ ο Eminem δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν γνωρίζω αν αυτή θα ήταν η τελική μορφή του τραγουδιού αλλά και το υπάρχον τραγούδι είναι εξαιρετικό.

5)Birthday by Ana Marie

Άλλο ένα τραγούδι που έχει σαρώσει την φετινή χρονιά. Χαρούμενο, εύθυμο και με μία ενέργεια που κάνει τους πάντες να θέλουν να χορέψουν. Όσον αφορά το βίντεο κλιπ, δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Σίγουρα ένα τραγούδι που θα παίξει πολλές φορές στα γενέθλια φίλων και συγγενικών προσώπων φέτος.

4)Blinding Lights by The Weeknd

Είναι πολύ δύσκολο να βάλει κανείς αυτό το τραγούδι τόσο χαμηλά και ας είναι στην τέταρτη θέση. Στο βίντεο του μοιάζει με τον Michael Jackson και φαίνεται να κυνηγάει τη γυναίκα που ποθεί. Όμως ποτέ δεν την φτάνει. Είναι ένα πιο δημοφιλή κομμάτια του 2020 και δικαίως είναι τόσο ψηλά. Φιγουράρει σχεδόν σε όλα τα playlists και ανήκει ανάμεσα στα 3 πιο κατεβασμένα τραγούδια του 2020. 

3)Break My Heart by Dua Lipa

Το πιο πρόσφατο τραγούδι της λίστας και αυτή τη στιγμή να είναι το νούμερο ένα στα πιο κατεβασμένα τραγούδια χωρίς να έχει συμπληρώσει ούτε μήνα από την δημοσιοποίησή του. Λίγο διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει τόσο από πλευράς στίχων όσο και από το μέρος του βίντεο αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο, αν όχι καλύτερο από τα προηγούμενα. 

2)Roxanne by Arizona Zervas

Έκανε το ξαφνικό μπαμ με αυτό το τραγούδι καθώς είναι το πρώτο που μπήκε στα charts. Έχουν περάσει κοντά δύο μήνες από την κυκλοφορία του και ακόμα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 25αδα. Όμορφο βίντεο κλιπ το οποίο εναρμονίζεται σπουδαία με τους στίχους και μία φωνή ιδανική για αυτού του είδους τη μουσική.

1)Darkness by Eminem

Άλλο ένα τραγούδι του Eminem που ταράσσει τα νερά με ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για τις μαζικές επιθέσεις με όπλα στην αμερικανική κοινωνία. Δεν γίνεται να μην παραδεχθεί κανείς ότι το κοινωνικό μήνυμα είναι πάνω και από το τραγούδι, το οποίο είναι άψογο στο τομέα του βίντεο κλιπ. Για τους στίχους νομίζω είναι περιττό να κάνω οποιαδήποτε αναφορά.

Όπως αναφέρω και στην αρχή η λίστα είναι ένας συνδυασμός των γενικών προτιμήσεων του κοινού σε συνδυασμό με την προσωπική μου άποψη. Οποιοδήποτε κομμάτι του 2020 νομίζετε ότι λείπει μπορείτε να αφήσετε στα σχόλια από κάτω. Με την παράταση των περιοριστικών μέτρων η ανάγκη για μουσικό περιεχόμενο είναι επιτακτική και τι καλύτερο από την προσθήκη μερικών καινούριων τραγουδιών στην playlist σας.

Μοιράσου το:

Φίλιππος Κορνάρος

Φίλιππος Κορνάρος

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Πάτρα. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος της Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ και ανυπομονώ για την ολοκλήρωση των φοιτητικών μου υποχρεώσεων. Τον περιορισμένο ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ξένες σειρές και βλέποντας αθλητικά δρώμενα. Tο DREAM ON-line είναι μία ιστοσελίδα που μου δίνει την ευκαιρία να αναδείξω ορισμένους από τους προβληματισμούς μου. Η πλειοψηφία των κείμενων που γράφω απευθύνονται σε ένα αθλητικό κοινό, αλλά ανά περιόδους ακουμπώ και άλλους τομείς της καθημερινότητας.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα