Πώς ο Covid-19 επηρεάζει το Gaming

14 Απριλίου 2020

Το 2020 ο κόσμος βρίσκεται σε πανικό, όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αλλά εμείς οι gamers δεν πτοούμαστε, καθόμαστε σπίτι και κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα. Δυστυχώς όμως η επιδημία έχει χτυπήσει και τον δικό μας τομέα με τις αναβολές πολλών παιχνιδιών και εκθέσεων.

Η μεγαλύτερη απώλεια φέτος είναι σίγουρα η καθιερωμένη E3 η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Los Angeles στο Microsoft Conversion Center από το 1995. Η E3 γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αλλά φέτος λόγω του γεγονότος ότι μαζεύονται πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε 4 μέρες είναι αδύνατο να γίνει ωστόσο, η ESA (Entertainment Software Association), οι διοργανωτές της E3, είπαν στο twitter πως θα κάνουν ένα digital event στα πλαίσια της E3, αλλά και αυτό ακυρώθηκε γιατί οι εταιρείες που ήταν προγραμμτισμένο να συμμετέχουν αρνήθηκαν την πρόταση και είπαν πως θα κάνουν τις δικές τους online παρουσιάσεις. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες ήταν η Microsoft, η Nintendo, η Ubisoft, η Square Enix και η Warner Bros, η οποία ήταν φέτος να έχει για πρώτη φορά press conference. Η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση η Gamescom στην Γερμανία δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα γίνει. Η απόφαση θα παρθεί μέσα στον Μάιο.

Πέρα από καθυστερήσεις στις εκθέσεις είχαμε και στα video games με κυριότερο το The Last of Us part II το οποίο ήταν να βγει 26 Μάιου πήρε επ’ αόριστον αναβολή και κατέβηκε από όλα τα online stores. To studio παραγωγής του παιχνιδιού Naughty Dog τόνισε πως το παιχνίδι είναι έτοιμο, αλλά η Sony δεν θέλει να το κυκλοφορήσει τον Μάιο για “λογιστικούς λογούς”.

Με λίγα λόγια, επειδή το The Last of Us είναι από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της Sony δεν θέλει να το κυκλοφορήσει με την περίπτωση να μην πουλήσει καλά και να μην υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να πήρε αναβολή λόγου της θεματολογίας του παιχνιδιού με την zombie πανδημία και να μην θέλουν να κατηγορηθούν αυτήν την περίοδο. Μαζί με το The Last of Us αναβλήθηκε και το Iron Man VR το οποίο είχε πάρει ήδη μια αναβολή από τον Φεβρουάριο. Πέρα από τις αναβολές τις Sony είχαμε και αναβολές σε άλλους τίτλους όπως το Dying Light 2 και το Wasteland 3.

Τυχερά ήταν τα παιχνίδια του Απριλίου όπως το Final Fantasy VII Remake και το Resident Evil 3 γιατί είχε γίνει ήδη η διανομή τους και δεν χρειαζόταν να πάρουν αναβολή παρότι βέβαια τα φυσικά καταστήματα είναι κλειστά και γίνονται μόνο online παραγγελίες.

Δυστυχώς όμως οι καταστάσεις έχουν θέσει σε παύση την κατασκευή hardware. Οι περισσότερες κονσόλες κατασκευάζονται στην Κίνα, η οποία ήταν σε lockdown, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παράγωγη και τα καταστήματα θα έπρεπε να αντεπεξέλθουν με αυτά που είχαν ήδη σε stock. Από αυτήν την κατάσταση επηρεάστηκε κυρίως η Nintendo με το Switch το οποίο τον τελευταίο καιρό κάνει φοβερές πωλήσεις και τα καταστήματα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την τεράστια ζήτηση για Switch ειδικά στην Ιαπωνία.

Η Nintendo βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση με το Ring Fit Adventure το οποίο έχει εξαφανιστεί από όλα τα καταστήματα, γιατί ο κόσμος το αγοράζει για να συνδυάσει γυμναστική στο σπίτι. Άτυχη ήταν και η Valve καθώς έχει σταματήσει και η παράγωγη του Valve Index VR, το οποίο συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη VR κυκλοφορία το Half-Life Alyx. Όλα τα παραπάνω πωλούνται μαζικά σε πλατφόρμες όπως το Ebay από άτομα που είχαν προνοήσει και είχαν κάνει μαζικές αγορές και τώρα τα πουλούν με απίστευτο κέρδος.

Θύματα του ιού είναι και οι Esport διοργανώσεις που θα γίνονταν αυτόν τον καιρό. Όπως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις και Event ακυρώθηκαν έτσι και τα Esport είχαν την ίδια μοίρα. Μερικά από αυτά υιοθέτησαν μια online μορφή όπου οι παίχτες, οι δημοσιογράφοι και οι συντελεστές θα δουλεύουν από το σπίτι τους. Όπως είναι: το ESL Pro League στο Counter Strike Global Offensive, το League of Legends Championship και το Overwatch League.

Λόγω των συνθηκών οι online υπηρεσίες έχουν πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό με το Steam να σπάει ρεκόρ ταυτόχρονων ενεργών παικτών και το Twitch να χτυπάει κόκκινα με πάνω από 3 δισεκατομμύρια ώρες αύξηση παρακολούθησης stream σε σχέση με πέρσι. Οι τρεις μεγάλες online υπηρεσίες PlayStation Network, Xbox Live και Nintendo Online χαμήλωσαν της ταχύτητες τους ώστε να μην υπερφορτώσουν τους servers τους παρόλο που της Nintendo και του Xbox έχουν πέσει 2 φόρες. Την ίδια στιγμή, η Google κάνει ακριβώς το αντίθετο δίνοντας δωρεάν το Google Stadia για να υπάρξει κίνηση στους servers της, οι οποίοι είναι άδειοι.

Πέρα από όλες τις αναβολές και κακουχίες στον χώρο των video games τον τελευταίο καιρό έχουμε και κάποια θετικά όπως την τρομερή πορεία του Plague Inc, το οποίο είναι ένα παιχνίδι που φτιάχνεις τον δικό σου ιό και τον διασπείρεις σε όλο τον κόσμο. Οι Developers του παιχνιδιού έβαλαν και ένα mode στο οποίο καταπολεμάς τους ιούς και τους εξαλείφεις από τον κόσμο.

Τέλος, εκπληκτική πορεία έχει κάνει η μεγάλη κυκλοφορία της Nintendo Animal Crossing New Horizons το οποίο είναι το ιδανικό παιχνίδι για να περάσει κάποιος στην καραντίνα, αφού μπορεί να περάσει ατελείωτες ώρες χτίζοντας το νησί του.

Πέρα από τα του gaming, ελπίζουμε να είναι καλά ο κόσμος και να κάνουμε όλοι μας υπομονή και να μείνουμε στα σπίτια μας, μέχρι να περάσει όλη αυτή η δυσάρεστη περίοδος και να επιστρέψουμε υγιείς στην καθημερινότητά μας.

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα