Προτάσεις για βιβλία: «It ends with us»

Στον ελεύθερο μας  χρόνο όλοι διαβάζουμε βιβλία. Μερικά από αυτά είναι ρομαντικά, άλλα είναι μυστηρίου, περιπέτειας, επιστημονικής φαντασίας  κτλ. Τα βιβλία που διαβάζουμε πρέπει να μας ενδιαφέρουν και όχι να είναι βαρετά γιατί έτσι δεν περνάει ευχάριστα η ώρα.

Ένα καταπληκτικό βιβλίο για εφήβους ή ακόμα και για μεγάλους είναι το «It ends with us». Το είδος αυτού του βιβλίου είναι ρομαντικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συγκινηθεί και έχουν κλάψει στο τέλος του. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Colleen Hoover η οποία έχει γράψει πολυάριθμα μυθιστορήματα και νουβέλες που έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των  New York Times και έχουν γίνει παγκόσμια best sellers. Συγκεκριμένα το «Ιt ends with us» ήταν Νο1 Best Seller στους New York Times για 11 συνεχόμενες εβδομάδες. Το «τελειώνει με εμάς» είναι ένα σπουδαίο  μυθιστόρημα που σου ραγίζει την καρδιά, σου σφίγγει την ψυχή και δεν σε αφήνει, ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός που έχεις γυρίσει την τελευταία σελίδα. Κανείς δεν πλέκει μια τόσο συναισθηματική ιστορία με τόση μαεστρία όσο η Colleen Hoover. 

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Λίλι της οποίας η ζωή δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο εκείνη δούλεψε σκληρά για να εκπληρώσει όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, μετακόμισε και σπούδασε στη Βοστόνη και άνοιξε την δική της επιχείρηση. Έτσι όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιτ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή. Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης αλλά και λίγο αλαζόνας. Ταυτόχρονα είναι ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Όμως η απέχθειά του Ράιλ για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Παρόλο που η Λίλι αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα του, η ίδια δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιον λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της με τον Ράιλ αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν-τον πρώτο της έρωτα που την δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της.

Πιστεύω ότι το παραπάνω μυθιστόρημα αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για ανάγνωση από ανθρώπους ηλικίας άνω των 13 ετών.  Είναι πραγματικά πολύ δυνατά τα αισθήματα που δημιουργεί στον αναγνώστη και πολύ σημαντικά τα μηνύματα που προσφέρει.

 

*Ο Μιχάλης Κάρκος είναι μαθητής γυμνασίου

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα