Mayans MC: Ένα εξαιρετικό spin off του Sons of Anarchy

Μία από τις σπουδαιότερες και πιο σημαντικές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης ήταν το Sons of Anarchy. Προβλήθηκε από το 2008 μέχρι το 2014 και ήταν η σειρά που ανέδειξε σε σταρ τον Charlie Hunnam. Λίγα χρόνια αργότερα οι συντελεστές, και πιο συγκεκριμένα οι Elgin James και Kurt Sutter, αποφάσισαν να επεκτείνουν το σύμπαν, δημιουργώντας μία σειρά για τους Mayans, μία αντίπαλη λέσχη μοτοσικλετιστών των Sons. Πριν από λίγες ημέρες, το Mayans M.C. ολοκληρώθηκε με την προβολή του 50ου και τελευταίου επεισοδίου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στο Mayans M.C. πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι J.D. Pardo, Clayton Cardenas, Edward James Olmos, Danny Pino, Michael Irby, Sarah Bolger και Carla Baratta. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Ezekiel ‘’EZ’’ Reyes, ο οποίος εντάσσεται στη λέσχη αρχικά ως prospect (υποψήφιος), κατόπιν παρότρυνσης του αδερφού του, και αργότερα γίνεται μόνιμο μέλος.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια, για να περιγράψουν την απήχηση και την επιτυχία που είχε το Sons of Anarchy. Λέξεις όπως η φιλία, η αφοσίωση, η πίστη σε έναν σκοπό, η αδερφοσύνη, η οικογένεια κατείχαν εξέχοντα ρόλο στα κίνητρα και τις πράξεις των πρωταγωνιστών, συχνά οδηγώντας τους σε ακραίες αποφάσεις.

Επρόκειτο για μία σειρά, η οποία κατάφερνε συνεχώς να εξελίσσεται και να φέρνει στο προσκήνιο ενδιαφέρουσες θεματικές, επομένως το έργο των συντελεστών στο Mayans ήταν εξαρχής δύσκολο. Εκεί έγκειται και το μεγαλύτερο πρόβλημα της σειράς, αυτή ακριβώς η κληρονομιά που καλείται να «κουβαλήσει» και να τιμήσει, με τις συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες.

Πηγή: fxnetworks.com

Παρόλα αυτά, το Mayans καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς συνδυάζει το πριν με το τώρα και το μετά. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη σεζόν, η οποία υπάρχει περισσότερο, για να εισάγει τον θεατή στον κόσμο και να γνωρίσει τους χαρακτήρες, οι υπόλοιπες τέσσερις κυμαίνονται στα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει το Sons of Anarchy.

Αν υπάρχει ένα πράγμα, το οποίο ήξεραν και ξέρουν να κάνουν καλά οι συντελεστές αυτού του σύμπαντος είναι η δημιουργία χαρακτήρων, με βάθος και εύρος. Όπως στο Sons of Anarchy, έτσι και στο Mayans όλοι οι πρωταγωνιστές φέρουν σημάδια και δαίμονες του παρελθόντος, βασανίζονται από ανθρώπινα και πραγματικά προβλήματα, καλούνται να πάρουν δύσκολες ανθρώπινες αποφάσεις.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές διατηρούν κατά κύριο λόγο δεσμούς με το Μεξικό προσφέρει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να εξερευνήσουν τα ζητήματα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του ξεριζωμού από τα πάτρια εδάφη, καθώς και της δυσκολίας προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον φόβου, αβεβαιότητας και περιφρόνησης.

Επιπλέον, τίθενται ερωτήματα για την κυβερνητική ασυδοσία, τη διαφθορά, την εκμετάλλευση και τη χρήση αθέμιτων μέσων για την πάταξη της εγκληματικότητας, με τον Ray McKinnon να επιστρέφει στον ρόλο του αδίστακτου Lincoln Potter.

Mayans MC
Πηγή: showbizjunkies.com

Στο ερμηνευτικό κομμάτι, όλοι οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί, όμως αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Edward James Olmos στον ρόλο του πατέρα του EZ. Ο πεπειραμένος ηθοποιός μεταδίδει στον θεατή όλη τη στωικότητα, τη στοργή και την αγάπη για την οικογένειά του, έχοντας τη δική του ιστορία. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς στο συγκεκριμένο σύμπαν οι ηθοποιοί ταιριάζουν και ταυτίζονται τόσο πολύ με τους χαρακτήρες που καλούνται να υποδυθούν.

Εν κατακλείδι, το Mayans M.C. σέβεται και αποτίει φόρο τιμής στον προκάτοχό του, δεν επαναπαύεται όμως εκεί, καθώς φέρνει στις οθόνες τις δικές του στιγμές και ένα καταπληκτικό φινάλε. Αν είστε πραγματικοί φαν του Sons of Anarchy, δώστε μία ευκαιρία στη συγκεκριμένη σειρά και δεν θα απογοητευτείτε.

Μοιράσου το:

Γιώργος Ψάλλας

Γιώργος Ψάλλας

Αντισυμβατικός και υπερβολικά διαφορετικός για την ηλικία μου, θα με βρεις να προτιμάω την ηρεμία από την ένταση και την παράνοια, να βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική (την κανονική, όχι αυτή που βρίσκεται στη μόδα), να παρακολουθώ τα αθλητικά τεκταινόμενα και ενίοτε να διαβάζω βιβλία.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα