Φεστιβάλ μουσικής που αναβλήθηκαν για το 2021

7 Μαΐου 2020
Πηγή: streetmode.gr
Με την εξάπλωση του κορονοϊού να καθιστά επιτακτική την ανάγκη να κρατάμε αποστάσεις (το λεγόμενο social-distancing), η μουσική βιομηχανία αποφάσισε να μεταφέρει τη διεξαγωγή των μουσικών φεστιβάλ ένα χρόνο μετά τον προβλεπόμενο. Ήδη πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει την απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου. Τα νέα αυτά δεν είναι ευχάριστα ειδικά για αυτούς που είχαν κλείσει τη θέση τους για τα σημαντικότερα φεστιβάλ που επίσημα έχουν ακυρωθεί για φέτος. Tomorrowland – Βέλγιο Το ευρέως διαδεδομένο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη πόλη Boom του Βελγίου δεν θα ανοίξει τις πύλες του. Αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε αρκετό κόσμο μιας και το tomorrowland προσελκύει θεατές από κάθε περιοχή του πλανήτη. Με την ελληνική παρουσία να είναι ισχυρή κάθε χρόνο, το φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένο για δυο Σαββατοκύριακα στα μέσα Ιουλίου τελικά μεταφέρθηκε για τις ημερομηνίες 16, 17 & 18 και 23, 24 & 25 Ιουλίου 2021. Να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια αρχή ακύρωσε και τη διεξαγωγή του tomorrowland winter που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάρτιο.
Πηγή: tomorrowland.com
Ultra – Μαϊάμι USA Από τα πρώτα φεστιβάλ που «πληγώθηκαν» εξαιτίας της πανδημίας είναι αυτό που διεξάγεται στο Bayfront Park στο Μαϊάμι. Με επίσημη ημερομηνία έναρξης τη 21η Μαρτίου και χρόνο διάρκειας τριών ημερών οι λάτρεις της ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν εξαιτίας του φονικού ιού. Ένα φεστιβάλ που προσελκύει πάνω από 150.000 κόσμο κάθε χρόνο και μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, αποτέλεσε μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο για το Μαϊάμι όσο και για τους διοργανωτές.
Πηγή: raversheaven.co.uk
Glastonbury – Ηνωμένο Βασίλειο Τον Ιούνιο το φεστιβάλ κλείνει 50 χρόνια παρουσίας γεγονός που καθιστά την αναβολή του ακόμα σπουδαιότερη. Συγκεκριμένα το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στη κοιλάδα somerset νότια της Αγγλίας. Με headliners διάφορους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, Kendrick Lamar, Dua Lipa & Camila Cabello το φεστιβάλ θα γιορτάσει τη συμβολική του επέτειο τον Ιούνιο του 2021.
Πηγή: streetmode.gr
Release – Αθήνα Ιδιαίτερα γνωστό ανάμεσα στο ελληνικό κοινό, πραγματοποιείται καλοκαίρι στο Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών. Μετά και το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού στις 28.04, οι ελπίδες για την έναρξη εξανεμίστηκαν με όλους τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές να έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση. Στόχος λοιπόν των αρμόδιων από εδώ και στο εξής είναι η δημιουργία ενός πραγματικά σπουδαίου line-up που θα ικανοποιήσει τους μουσικόφιλους που θα παραβρεθούν τον επόμενο χρόνο.
rocking.gr
Splash! – Γερμανία Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ hip-hop μουσικής στην Ευρώπη και πραγματοποιείται στη περιοχή Ferropolis της Γερμανίας. Ύστερα από ανακοίνωση της Γερμανικής κυβέρνησης το splash! ακύρωσε τη φετινή του διοργάνωση η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Ιουλίου. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ προσελκύει μεγάλα ονόματα της ραπ μουσικής όπως Migos, Rae Sremmurd, A$AP Ferg, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση που να αφορά την επόμενη διοργάνωση.
streetmode.gr
Δυστυχώς, η πανδημία του κορονοϊού στάθηκε τροχοπέδη στη διοργάνωση πολλών και σημαντικών μουσικών διοργανώσεων τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης. Μάλιστα, η Αυστραλία πρόσφατα ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των φεστιβάλ έως το 2021, ενώ κάποιες αισιόδοξες ομάδες Ευρωπαίων διοργανωτών έχουν ανακοινώσει τη μεταφορά των φεστιβάλ στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο χωρίς τίποτα να είναι ακόμη σίγουρο. Η γενικότερη ανησυχία για την εξέλιξη του ιού οδήγησε στη συν-υπογραφή ενός κειμένου από τα φεστιβάλ της Ευρώπης με το οποίο επισημαίνονται οι συνέπειες στον επαγγελματικό τομέα. Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Είμαστε μία βιομηχανία στην οποία εμείς, τα μεγάλα φεστιβάλ, είμαστε ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας στην οποία οι υπόλοιποι κρίκοι – οι καλλιτέχνες, τα μαγαζιά, οι τεχνικοί για τα φώτα και τον ήχο και πάρα πολλοί ακόμα – υποφέρουν ήδη από την σοβαρή κατάσταση που βρισκόμαστε. Υποφέρουν τόσο πολύ που ίσως να είναι αδύνατον να επανέλθουν εάν δεν τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε κάποιο φεστιβάλ σαν τα δικά μας».  

Μοιράσου το:

Αστέριος Γραμμένος

Αστέριος Γραμμένος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκιδική, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην όμορφη Θεσσαλονίκη, λόγω των σπουδών μου. Συγκεκριμένα, είμαι φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ και ευελπιστώ να πάρω πτυχίο κάποτε. Λατρεύω το ποδόσφαιρο, τη μουσική, την αρθρογραφία, αλλά και τις όμορφες στιγμές με φίλους και γνωστούς, οι οποίες μένουν πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη. Στον ελεύθερο μου χρόνο, δουλεύω στο εστιατόριο των γονιών μου στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα του DREAM ON-line, διότι μου δίνει την ευκαιρία να εκφράζω τις απόψεις μου άφοβα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα