Αυτά τα παιχνίδια ξεχώρισαν για την μουσική τους

19 Οκτωβρίου 2019 Η μουσική σε ένα παιχνίδι καθορίζει και την ατμόσφαιρα του. Ανά τα χρόνια έχουμε δει πολλά παιχνίδια με ιδιαίτερες και διάσημες μουσικές υποκρούσεις, που είναι ευρέως γνωστές, όπως τα: Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Tetris και Pokemon. Το σωστό Sound Design και ένα καλό Soundtrack θα «ξεχωρίσουν» ένα παιχνίδι από κάποιο άλλο, μετατρέποντάς το σε μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Όπως σε μια καλή ταινία, έτσι και σε ένα καλό παιχνίδι, η μουσική προσδίδει το απαραίτητο κύρος και το κάνει αξέχαστο. Ωστόσο υπάρχουν και παιχνίδια με φανταστική μουσική άλλα αυτά καθαυτά δεν απέσπασαν καλές κριτικές, όπως το Sonic the Hedgehog .Ευτυχώς αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Αυτά είναι τα δικά μου καλύτερα soundtrack σε παιχνίδια. (Τα παιχνίδια δεν είναι τοποθετημένα με συγκεκριμένη σειρά).

Halo 3

Το Halo 3 δεν θεωρείται τυχαία είναι από τα καλύτερα first person shooter και γενικότερα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν υπάρξει ποτέ. Η Bungie. σε συνεργασία με τον Martin O’Donnel , έναν από τους καλύτερους συνθέτες της gaming βιομηχανίας, έδωσαν τέλος στην τριλογία του Halo με μια φανταστική μουσική υπόκρουση. Η φαρέτρα του Soundtrack περιέχει από επική μουσική σε κάποιες κύριες στιγμές μέχρι και συγκινητική δημιουργώντας ένα βαρύ κλίμα στην όλη εμπειρία

God of War

Έρχονται τα τύμπανα. Η ανεπανάληπτη μουσική του πρώτου God of War έγινε από τον Gerald K. Martino ο οποίος εμφύσησε μια ιδιαίτερη πνοή στο franchise. Η Ελληνική Σπαρτιατική μορφή της, είναι αυτή που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων παιχνιδιών ειδικά για το 2005. Το Soundtrack προϊδεάζει για όλη την βιαιότητα και την δίψα για εκδίκηση του Kratos που εκτυλίσσεται σε ολόκληρη την ιστορία. https://www.youtube.com/watch?v=ntV85obotVY

Metroid Prime

Τι να πει κανείς για το Soundtrack του Metroid Prime; Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό η μουσική υπόκρουση του παιχνιδιού σε κάνει να νιώθεις μια μελαγχολία και μοναξιά. Όταν η Samus φτάνει στον Tallon με το κατεστραμμένο της σκάφος και τη διαλυμένη στολή μέσα στην καταρρακτώδη βροχή, η μουσική είναι αυτή που καθιστά την σκηνή σε άλλο επίπεδο. Kenji Yamamoto στα καλύτερα του, λοιπόν: ο σύνθετης τεράστιων παιχνιδιών της Nintendo έδωσε σώμα και ψυχή στον συγκεκριμένο τίτλο.

Silent Hill

To franshise Silent Hill ήταν στην κορυφή την εποχή του PS2 λόγω της εκπληκτικής ατμόσφαιρας που απέδιδε η μουσική του θρυλικού Akira Yamaoka. Είναι γνωστό πως το περίφημο Theme of Laura το δημιούργησε μέσα σε τρεις μέρες! Στα Survival Horror η μουσική είναι το παν, όχι μόνο οι ambient ήχοι αλλά και η μουσική με vocals όπως είδαμε στο Silent Hill 4 : The Room με το Room of Angel. https://www.youtube.com/watch?v=HH2TnKokmYs

Final Fantasy VIII

Η επίτομη της Ιαπωνικής Fantasy περιπέτειας. Η μουσική του Final Fantasy 8 σε ταξιδεύει σε έναν άλλον κόσμο που θέλεις να μάθεις όλα του τα μυστικά και να ζήσεις την ιστορία του Squall και της Seifer. O Nobuo Uematsu ήθελε να δώσει βάση στο συναίσθημα και την σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών και μουσική του συμπορεύεται με τα συναισθήματα που νιώθουμε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. https://www.youtube.com/watch?v=X6kAwpgW29M&t=1881s

Journey

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν μικρό και να λησμονείται εύκολα από πολλούς, άλλα η μουσική και το ιδιαίτερο style του σε κάνουν να αναπολείς την ατμόσφαιρα που απέπνεε. Ο Autsin Wintory είναι ένας ‘διαφορετικός’ σύνθετης, του οποίου τα έργα έχουμε θαυμάσει σε πολλά παιχνίδια και ταινίες. Σε αντίθεση με πολλά παιχνίδια, η μουσική του Journey δεν διέφερε από χαρακτήρα σε χαρακτήρα ή από περιοχή σε περιοχή: ήταν ένα ενιαίο σύνολο.

Mass Effect 2

Το καλύτερο Space opera παιχνίδι θα έπρεπε να είχε και ένα από τα καλύτερα Space Soundtrack όλων των εποχών. Η τριλογία Mass Effect, εξαιτίας της μουσικής της, σου δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο διάστημα και συμπορεύεσαι με τον Shepard. Η Bioware σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο συνθέτη Jack Wall , δημιούργησαν την ένα Soundtrack που έχει μείνει στην ιστορία. Σε αντίθεση με το 1 ο Jack Wall έδωσε μια πιο σκοτεινή νότα, βαραίνοντας έτσι περισσότερο την ατμόσφαιρα του Mass Effect 2.

Transistor

Η ηλεκτρονική μουσική στα καλύτερα της. Το παιχνίδι βασίζεται στην μουσική ,αφού η πρωταγωνίστρια είναι μια τραγουδίστρια που έχει χάσει την φωνή της. O βραβευμένος Darren Korb, έδωσε στο Transistor έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με αυτήν την ξεχωριστή ηλεκτρονική μουσική. Δυστυχώς, το παιχνίδι αδικήθηκε στα βραβεία αλλά η αξία του έχει αναγνωριστεί καθώς θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα indies.

ICO

Ένα ενδεχομένως υποτιμημένο παιχνίδι, το ICO, έχει ένα από τα πιο μελωδικά και συγκινητικά Soundtracks που μπορεί να βρεθεί σε παιχνίδι. Βέβαια η «μουσική βιβλιοθήκη» του παιχνιδιού, είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με αλλά παιχνίδια. Υπεύθυνος της μουσικής: ο Michiru Oshima, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές μουσικές παράγωγες στην Ιαπωνία. ωστόσο οι μόνες μουσικές παραγωγές σε παιχνίδια είναι στο ICO και στο The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Metal Gear Rising Revengeance

Η καλύτερη μουσική σε Metal Gear ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ. Ακόμα και αν το παιχνίδι δεν το ανέλαβε η Kojima Productions όπως τα υπόλοιπα Metal Gear, αλλά η Platinum Games, ξεχώριζε από την μουσική του. Η rock electronic μουσική του Jamie Christopherson ήταν εξολοκλήρου vocal, δηλαδή και τα 13 κομμάτια είχαν και lyrics. Η απόφαση αυτή του Christopheson και του Director Kenji Sato ήταν που διαφοροποίησε το Metal Gear Rising Revengeance από τα άλλα παιχνίδια της βιομηχανίας.

Red Dead Repemtion

Ο ορισμός του Western. Η μουσική του Read Dead Redemption σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή που κυριαρχούσαν οι καουμπόηδες και τα cartels. Ακούγοντας την μουσική του Red Dead δημιουργείται στο μυαλό η εικόνα του σερίφη της πόλης να μπαίνει σε ένα saloon, αφού έχει αφήσει το άλογο του και να τρώει beef jerky. Το Soundtrack έχει μια τεράστια ποικιλία από κομμάτια που εγείρουν το συναίσθημα: θα σε κάνουν να κλάψεις, να χαρείς και σκεφτείς. Δεν θα μπορούσε να είχε αποδοθεί καλύτερα μια Western μουσική.

Kingdom Hearts

Τέλος, το Kingdom Hearts, έχοντας δικές του μελωδίες και remix γνωστών κομματιών της Disney, κάνει τον απόλυτο συνδυασμό. Το ταξίδι στους κόσμους της Disney μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από παραμύθι, χάρη στη μαγευτική μουσική του παιχνιδιού από τον Yoko Shimomura. Το βασικό Theme Dearly Beloved είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς, καθώς και τα τρία themes των βασικών παιχνιδιών Kingdom Hearts 1,2,3, από την Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Hikaru Utada.​ https://www.youtube.com/watch?v=yjvChJznm_E​ Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα