Το 30ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και το «αντίο» του Πανταλέων

15 Aπριλίου 2021 Το ένα ματς μετά το άλλο στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της volley league ανδρών, παίζοντας ουσιαστικά και οι 8 ομάδες. Οι 4 πρώτοι μεταξύ τους για την ανάδειξη πρωταθλητή αλλά και τις θέσεις 1-4 και οι άλλες 4 ομάδες για τις θέσεις 5-8, χωρίς να υπάρχει υποβιβασμός. Ο Απρίλιος λοιπόν βρήκε τις ομάδες σε μια αρκετά απαιτητική αγωνιστική περίοδο. Κυρίως δηλαδή τις 4 πρώτες στην κατάταξη (Ολυμπιακό, Φοίνικα Σύρου, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό), οι οποίες κλήθηκαν να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε 6 αγωνιστικές, με την πρώτη αγωνιστική να ξεκινά με ανατροπές. Αναφέρομαι στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά φαινόταν αρκετά αδύναμος, αφού κάποιοι βασικοί παίκτες του δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και βρίσκονταν σε καραντίνα. Έτσι, τα πράγματα ήρθαν κάπως διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ και ο Γεράσιμος Κανέλλος, που τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια ως κεντρικό, έπαιξε ακραίος σε εκείνο το ματς με δεύτερο βασικό ακραίο τον Μενέλαο Κοκκινάκη, ο οποίος κανονικά είναι λίμπερο. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης φάνηκε πιο παθιασμένη και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ.
πηγή: www.intime.gr
Το δεύτερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής ήταν μεταξύ του Ολυμπιακού απέναντι στον Φοίνικα Σύρου, το οποίο έληξε 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Θα έλεγε κανείς πως ήταν ένα ματς με ελάχιστο ενδιαφέρον, ταυτόχρονα βέβαια δεν ήταν αναμενόμενο να εξελιχθεί έτσι, καθώς ήταν μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων βαθμολογικά αλλά και ένα σημαντικό ματς για το εάν τελικά ο Ολυμπιακός θα πάρει μαθηματικά το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στα «πλέι-άουτ», διεξήχθησαν 6 αγώνες στην Αθήνα. Τα δύο κυριότερα ματς ήταν πρώτα το παιχνίδι ανάμεσα στον Μίλωνα και τον ΟΦΗ, που έληξε 3-2 για την ομάδα του Μίλωνα και σίγουρα προσέφερε φοβερό θέαμα στους τηλεθεατές αν αναλογιστεί κανείς ότι το παιχνίδι πήγε στα 5 σετ. Πέρα από αυτό όμως, ήταν και ένας αγώνας που έδωσε την 6η θέση στον Μίλωνα, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε τελευταίος στην τελική κατάταξη.
πηγή: www.intime.gr
Και το δεύτερο, ήταν το ματς μεταξύ της Κηφισιάς και του Φίλιππου Βέροιας. Άλλο ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και αυτό έφτασε στα 5 σετ, με την Κηφισιά να δείχνει το δυνατό πρόσωπο που έδειξε καθ’ όλη την κανονική διάρκεια των αγώνων, κερδίζοντας στην έδρα της. Αυτό την κατέστησε και στη 5η θέση της κατάταξης, με τον Φίλιππο Βέροιας να έρχεται να τερματίσει 7ος.
πηγή: www.intime.gr
Η δεύτερη αγωνιστική κύλισε σχετικά ομαλά σε δύο αγώνες όπου οδήγησαν τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ και που έφερε τον Φοίνικα Σύρου πίσω στις νίκες, με πρώτη αυτή έναντι του ΠΑΟΚ στην έδρα του. Ο κυριότερος λόγος πρέπει να γίνει για την επόμενη αγωνιστική όπου ήταν κι αυτή που ανέδειξε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή της φετινής χρονιάς. Το γεγονός αυτό προέκυψε μετά τη λήξη του ματς μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του Παναθηναϊκού. Ο Φοίνικας λοιπόν ήταν αυτός που θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει από τα χέρια των ερυθρολεύκων τον τίτλο. Για να γινόταν αυτό, θα έπρεπε να πάρει καθαρή νίκη από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν συνέβη, καθώς το τελικό σκορ ήταν 3-2 για την ομάδα της Σύρου. Ήταν επίσης ένας αγώνας με πολλή ένταση αφού στο τέλος προέκυψε και ένα περιστατικό μεταξύ δύο αντιπάλων. Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου, Μπράουν, στον τελευταίο πόντο πανηγύρισε έξαλλα απέναντι στον κεντρικό του Παναθηναϊκού, Ρανγκέλ. Ο πανηγυρισμός αυτός ώθησε τους δύο παίκτες σε λογομαχία και μάλιστα ο Ρανγκέλ έφτυσε τον Μπράουν στο πρόσωπο φτάνοντας στα όρια του. Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και χαρούμενη στιγμή για την ομάδα και το επιτελείο του Ολυμπιακού, αφού ήταν το 30ο πρωτάθλημα που μετρούν οι ερυθρόλευκοι στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός όντας πλέον πρωταθλητής της σεζόν 2020-2021, γιόρτασε στη Θεσσαλονίκη όπου έπαιζε αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η χαρά φαίνεται πως συνεπήρε τους παίκτες του Ολυμπιακού, χάνοντας 3-2 από τον Δικέφαλο του Βορρά. Αυτό βέβαια δεν επηρέασε με κανένα τρόπο το ότι ήταν και θα παρέμεναν πρωταθλητές οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη. Η κανονική απονομή, έγινε λίγες μέρες αργότερα στο Μελίνα Μερκούρη, μετά το τελευταίο ματς για τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ.
πηγή: www.intime.gr
Από το σημείο αυτό και έπειτα απέμεναν άλλες 3 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και επίσημα η δεύτερη φάση. Υπήρχαν διάφορες συζητήσεις για να σταματήσει το πρωτάθλημα εκεί, εφόσον βαθμολογικά δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Όλα αυτά όμως δεν σταμάτησαν το πρωτάθλημα από το να συνεχιστεί, ώστε να δούμε μεταξύ του Φοίνικα Σύρου, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ποια θα είναι η τελική θέση τους στην κατάταξη. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν μέρα παρά μέρα, τα δύο με το περισσότερο ενδιαφέρον είχαν πρωταγωνιστή τον περσινό πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός έδωσε τη ψυχή του στις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι-οφ σε δύο φοβερά παιχνίδια που του πρόσφεραν την 3η θέση στην κατάταξη. Πρώτο ήταν το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, οπού ενώ αρχικά φάνηκε πως δεν θα έχει ενδιαφέρον, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά πολύ εύκολα το πρώτο σετ, οι πράσινοι πήραν τα πάνω τους και νίκησαν με 3-2. Δεύτερη αναμέτρηση ήταν εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό, με τη μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχανε με 2-0 αλλά στο τρίτο σετ πήγε το παιχνίδι μέχρι τους 30 πόντους και χάρη στο βίντεο τσεκ κατάφερε να κερδίσει το σετ και κατ’ επέκταση όλο το ματς με 3-2 έναντι του πρωταθλητή. Η προτελευταία αγωνιστική χάρισε θέαμα και ήταν αυτή που έδωσε στον Φοίνικα Σύρου τη 2η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ ήρθε 4ος μετά από κάποια χρόνια που βρισκόταν συνεχώς στους δύο πρώτους της βαθμολογικής κατάταξης. Ιστορικό γεγονός σε όλα αυτά αποτελεί ο αποχαιρετισμός του αρχηγού του Παναθηναϊκού Σωτήρη Πανταλέων, ο οποίος μετά από 26 χρόνια στην ομάδα πήρε την απόφαση να σταματήσει, κάτι που καθιστά τα ματς που προαναφέρθηκαν τα τελευταία της καριέρας του. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για όλο το επιτελείο του Παναθηναϊκού, αλλά και γενικά για τον κόσμο του βόλεϊ, αφού ο Πανταλέων είναι ένας παίκτης με τρομερή καριέρα που μετρά πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα, αλλά και αξέχαστες εμπειρίες, όπως τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
πηγή: www.volleyleague.gr
Τώρα σειρά έχει το Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί 17 και 18 Απριλίου στη Βέροια. Εκεί οι 4 πρώτες ομάδες θα παλέψουν σε ημιτελικούς και τελικό για να δούμε ποιος θα διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο για φέτος.

Μοιράσου το:

Μαρία Πρασσά

Μαρία Πρασσά

Ζω στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Α.Π.Θ. Τα δυο βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για εμένα είναι ότι λατρεύω τις γάτες και τα μακαρόνια με κιμά. Το κύριο χόμπι μου είναι το βόλεϊ και ασχολούμαι περίπου 11 χρόνια με αυτό, αλλά στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω κι αλλά πράγματα, όπως το να καίγομαι σε σειρές, να πηγαίνω σινεμά και να ακούω πολλή μουσική. Ως αρθρογράφος εδώ στο DREAM ON-line, γράφω για τις εξελίξεις στον χώρο του βόλεϊ, αφού είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι τακτικά, πηγαίνοντας στο γήπεδο για να παρακολουθώ παιχνίδια.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα