To «Brooklyn 99» είναι η παρέα που θα ήθελες να έχεις σε ένα αστυνομικό τμήμα

Εάν ψάχνετε να δείτε μια χαλαρή, ωραία και ΠΟΛΥ αστεία σειρά, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο, γιατί το Brooklyn 99 είναι το sitcom, στο οποίο υπάρχουν όλα αυτά και κυρίως δεν υπάρχει κάτι που έχουν οι περισσότερες αμερικανικές σειρές κωμωδίας: οι ήχοι από τα γέλια του υποτιθέμενου κοινού στις αστείες σκηνές, που πολλούς εκεί έξω μπορεί να εκνευρίζουν όσο εκνευρίζουν και εμένα.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά έκανε τον πιλότο της τον Σεπτέμβριο του 2013 και έχει συνολικά οχτώ σεζόν. Για τις πρώτες πέντε σεζόν προβάλλονταν στο κανάλι του Fox, το οποίο – ενώ η σειρά ήταν στο πικ της – ήθελε να την κόψει εκεί, αλλά ευτυχώς εμφανίστηκε το NBC και σαν σανίδα σωτηρίας αγόρασε τη σειρά μόλις την επόμενη μέρα, συνεχίζοντας την για άλλες τρεις χρονιές με την ίδια επιτυχία.

Πλοκή (spoiler free)

Επί της ουσίας βλέπουμε πως λειτουργεί το 99ο αστυνομικό τμήμα του Brooklyn, μέσα από την παρέα εννέα χαρακτήρων. Έξι ντετέκτιβ, ένας αρχηγός, μια γραμματέας και ένας υπαρχηγός. Όλα στη σειρά εκτυλίσσονται γύρω από αυτούς, τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν, τις σχέσεις μεταξύ τους (αλλά και με άλλους χαρακτήρες) και όλα αυτά με ένα απερίγραπτο χιούμορ που με έκανε να την αγαπήσω.

Χαρακτήρες

Δεν θέλω να αναλωθώ με πολλά λόγια στον καθένα ξεχωριστά, αλλά θα αναφέρω τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που πρέπει κανείς να γνωρίζει για τον καθένα.

Για αρχή είναι γεγονός πως δεν υπάρχει ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής στη σειρά, αλλά αν θέλαμε να δείξουμε τον βασικό χαρακτήρα γύρω από τον οποίο χτίζεται η πλοκή, αυτός είναι ο ντετέκτιβ Jake Peralta: παθιασμένος με τη δουλειά του, ανώριμος με μερικά “daddy issues” και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.

Πάνω από το κεφάλι του σαν «father figure», ο captain Raymond Holt: το ρομπότ όπως τον αποκαλεί ο Jake καθώς δεν δείχνει σχεδόν κανένα του συναίσθημα και ο βασικός καθοδηγητής του αστυνομικού τμήματος.

Δίπλα του σε αυτό το έργο βρίσκεται ο lieutenant Terry Jeffords: ο μεγαλόσωμος, αλλά υπερβολικά ευαίσθητος οικογενειάρχης που αγαπάει τα γιαούρτια.

Η γραμματέας του Holt, Gina Linetti: η ανθρώπινη μορφή του emoji «100», όπως έχει πει και η ίδια.

Brooklyn 99

Οι άλλες δυο γυναίκες και λατίνες ντετέκτιβ, Amy Santiago: υπερβολικά οργανωτική και το «σπασικλάκι» που έχουν οι περισσότερες παρέες.

Και η Rosa Diaz: η πιο badass εκδοχή γυναίκας αστυνομικού που θα δείτε, η οποία κουβαλάει πάντα ένα σφυρί στην τσάντα της.

Ο ντετέκτιβ Charles Boyle: κολλητός ή και εμμονικός με τον Jake, αλλά και με το φαγητό

Και μιας και είπαμε φαγητό, για το τέλος, οι βετεράνοι και κολλητοί φίλοι ντετέκτιβ Michael Hitchcock και Norm Scully: το χαοτικό δίδυμο που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Σε ένα γενικό πλαίσιο κρατήστε ότι αυτό το sitcom έχει πολλά αυτοτελή επεισόδια, που όμως δείχνουν – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – τον δρόμο για το που βαδίζει η σειρά εν γένει, guest χαρακτήρες που παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωές της βασικής παρέας και προσφέρουν τρομερό γέλιο, πολλά Halloween heists (τα οποία υπάρχουν σε κάθε σεζόν και κατά τη γνώμη μου είναι τα καλύτερα επεισόδια) και σίγουρα προετοιμαστείτε να ακούσετε αρκετά τις φράσεις: «title of your sextape» και «cool cool cool cool ».

Μπορεί να είναι κατά βάση χιουμοριστική, αλλά περνάει πολλά όμορφα μηνύματα για τη σεξουαλικότητα, για τη γυναικεία εκμετάλλευση και την ανισότητα, για την αστυνομία και τους έγχρωμους και πολλά ακόμη που δεν χωράνε σε ένα άρθρο. Αν την δείτε θα με θυμηθείτε και κυρίως θα δείτε ότι θα αγαπήσετε όλους τους χαρακτήρες ξεχωριστά, γιατί ο καθένας προσφέρει και από κάτι δικό του και την κάνει καλύτερη και ξεχωριστή ταυτόχρονα.

Η σειρά υπάρχει στο Netflix (με όλες τις σεζόν), οπότε πάρτε ποπ κορν, την καλή σας διάθεση και άμα θέλετε και κάποιον φίλο/η σας και είμαι σίγουρη πως όταν την ξεκινήσετε δεν θα μπορέσετε να την σταματήσετε.

Μοιράσου το:

Μαρία Πρασσά

Μαρία Πρασσά

Ζω στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Α.Π.Θ. Τα δυο βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για εμένα είναι ότι λατρεύω τις γάτες και τα μακαρόνια με κιμά. Το κύριο χόμπι μου είναι το βόλεϊ και ασχολούμαι περίπου 11 χρόνια με αυτό, αλλά στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω κι αλλά πράγματα, όπως το να καίγομαι σε σειρές, να πηγαίνω σινεμά και να ακούω πολλή μουσική. Ως αρθρογράφος εδώ στο DREAM ON-line, γράφω για τις εξελίξεις στον χώρο του βόλεϊ, αφού είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι τακτικά, πηγαίνοντας στο γήπεδο για να παρακολουθώ παιχνίδια.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα