Τα πάντα για το Google Stadia

7 Ιουνίου 2019

Πριν από λίγες ώρες η Google σε δικό της live στο Stadia Connect ανακοίνωσε την Streaming υπηρεσία της και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Αρχικά ανακοίνωσε το όνομα της υπηρεσίας τους Stadia Pro, η οποία θα κοστίζει $9,99 το μήνα με την οποία θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στις βιβλιοθήκες παιχνιδιών της Google και να τις κάνεις Streaming παντού όπως αναφέρει και η ίδια με την δυνατότερη δυνατή ποιότητα που μπορεί να προσφέρει να είναι 4K ανάλυση, 60fps, HDR και 5.1 surround ήχο.

Στη συνέχεια, η Google παρουσίασε το αρχικό retail πακέτο της Stadia Founder’s Edition το οποίο θα περιλαμβάνει ένα Chromcast Ultra το οποίο θα το χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε το Google Stadia με την Smart Tv αφού ακόμα δεν έρχονται με προεγκατεστημένη την εφαρμογή. Με την αγορά του πακέτου αυτoύ θα παραλάβετε και ένα Limited Edition Stadia Controller σε Night Blue χρώμα το Destiny 2, αποκλειστικό username και τρίμηνη συνδρομή στο Stadia Pro μαζί με το Buddy Pass όπως αποκαλεί για να δώσετε πρόσβαση και σε έναν φίλο σας κι όλα αυτά στην τιμή των $129.

Ακόμη ανέφερε πως θα υπάρχει και άλλο ένα είδος λογαριασμών το Stadia Base το οποίο θα είναι δωρεάν λογαριασμός και θα αγοράζετε τα παιχνίδια ξεχωριστά χωρίς να πληρώνετε μηνιαία συνδρομή για να τα κάνετε Streaming μέσα από την πλατφόρμα. Η ανάλυση θα είναι κλειδωμένη στα 1080p και 60 fps και η υπηρεσία θα έρθει μέσα στο 2020.

Στο Google Stadia θα μπορείτε να παίξετε είτε μέσω Google Chrome από τους υπολογιστές ή απο τις τηλεοράσεις χρησιμοποιώντας το Chromecast Ultra ή από Google Pixel 3 κινητών και tablet.

Η Google ανακοίνωσε πως για 4K αναλύσεις και 60fps συνιστάται να έχετε σύνδεση των 35 Mbps. Η ελάχιστη σύνδεση που απαιτείται για gaming σε 720p Stereo ήχος και 60fps ανάλυση είναι τα 10Mbps, ενώ από τα 10Mbps μέχρι τα 30Mbps επιτρέπεται να παίζετε σε 1080p ανάλυση με HDR και 60fps και 5.1 surround ήχο.

Προσβαση στο Google Stadia θα έχουν 14 χώρες: Βέλγιο, Ιταλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς και ΗΠΑ από τον Νοέμβριο ενώ σε πολλές χώρες θα έρθει η υπηρεσία μέσα στο 2020.

Τέλος, αρκετές εταιρείες παιχνιδιών θα στηρίξουν την πλατφόρμα με τα παιχνίδια της. Πρώτη-πρώτη είναι πάντα η Ubisoft ενώ αποκλειστικά θα είναι το Baludur’s Gate 3 από την Larian Studios και το Gylt από την Tequila Works.

H Google έδωσε μια λίστα με τα παιχνίδια τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της.

Αν θελετε να μαθετε ακομα πιο πολλα μπειτε στην σελιδα του Google Stadia

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα