Σκέψεις σε Καραντίνα

16 Μαρτίου 2020

Με το να γράψω κάτι στο Facebook ή το Instagram σχετικά με αυτά που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη εξαιτίας του κορωνοϊού, πιθανώς να μην καταφέρω να πετύχω κάτι αξιοθαύμαστο… Αλλά τουλάχιστον θα το προσπαθήσω.

Αρχικά, Μην πανικοβάλεστε για κανένα λόγο. Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό που έχει προσβάλει όλο τον πλανήτη. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, νιώστε το οξυγόνο μέσα σας και συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου αυτού.

Δεν θα επιχειρήσω καν να αναφέρω ξανά όλα αυτά τα οποία αποτελούν μεθόδους προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας. Έχουν ειπωθεί τόσες φορές, με τρόπους τέτοιους ώστε ακόμα και ο πιο ανίδεος να συνειδητοποιήσει ότι έχει κι αυτός ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπό του, απέναντι στον κόσμο.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια για πρόληψη, παρά τα τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά σποτ, παρά τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση (ένα καλό έκαναν κι αυτοί), ο κλασσικός “Ελληνάρας” μόλις είδε κενό το πρόγραμμά του ξεχύθηκε να το γιορτάσει χωρίς να σκεφτεί ούτε τον εαυτό του, ούτε τον συνάνθρωπό του αλλά ούτε και αυτούς που αγαπάει…

Φύγετε από τις παραλίες και τα χιονοδρομικά!
Έχουμε καλοκαίρι σε λίγο καιρό και σε μερικούς μήνες ξανά χειμώνα!
Οι παραλίες θα μείνουν στις θέσεις τους, τα χιονοδρομικά επίσης… Έχετε υπομονή και σ’ αυτό, ωρέ!

Άπειρα βίντεο, χιλιάδες memes και ασύλληπτα άρθρα για τα άδεια ράφια των Super Market κατακλύζουν το ίντερνετ σε καθημερινή βάση… Αμέτρητες ουρές σε περίοδο πανδημίας έξω από τα καταστήματα για να προμηθευτούν όλοι τα απαραίτητα για τουλάχιστον 10 χρόνια/άτομο. Ζούμε ακραίες καταστάσεις.

Πάρτε τα απαραίτητα, χωρίς άγχος και σκεφτείτε και τον επόμενο. Σκεφτείτε αυτούς στο σπίτι σας (αν όχι τον εαυτό σας).

Για τον Boris Johnson δεν θέλω να πω πολλά, τα λόγια είναι περιττά σε αυτή τη στάση που έχει κρατήσει. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να θεωρούνται πλέον τοξικοί και να αντικαθίστανται ευθύς αμέσως.

Τώρα… Σχετικά με τους πιστούς και τις εκκλησίες… Έχετε πετύχει τον κυριότερο στόχο σας τόσα χρόνια πριν, θα περάσετε τις πύλες του παραδείσου και θα σας υποδεχτούν με τιμές. Μπράβο σας, Συγχαρητήρια, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.

Πάμε παρακάτω: Εφόσον, λοιπόν, έχετε πετύχει και τελειοποιήσει σε όλα τα στάδια τον υπέρτατο στόχο της ζωής σας, θα σας παρακαλούσαμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να μείνετε μακριά από τον Οίκο του Θεού (όποιος κι αν είναι αυτός) για λίγο καιρό… Έπειτα, μόλις αρθεί το όριο των 2 εβδομάδων, πάτε με τα κρεβάτια σας στην εκκλησία, μείνετε εκεί, κάντε ό,τι θέλετε… Απλά σεβαστείτε τον εαυτό σας και τη ζωή γενικότερα.

Τέλος, αναφέρομαι σε εμάς τους νέους μεταξύ των ηλικιών 15-30. Έχουν μείνει 10(;) μέρες ακόμα μέχρι να ξανανοίξουν όλα τα μαγαζιά. Αντέξτε για αυτές τις μέρες. Κάντε κάτι δημιουργικό από το σπίτι:
Κάντε βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας.
Δείτε σειρές.
Γράψτε ποιήματα.
Διαβάστε ποιήματα.
Γράψτε κείμενα.
Διαβάστε βιβλία.
Ζωγραφίστε.
Σχεδιάστε.
Γυμναστείτε.
Μάθετε καινούρια πράγματα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να περάσετε ποιοτικά και ευχάριστα αυτές τις 10(;) μέρες. ΜΗΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ!!!

Ολοκληρώνοντας, ίσως την μεγαλύτερη ανάρτηση που έχω ανεβάσει έως τώρα, θα ήθελα όσοι έχετε σώας τάς φρένας, μικροί και μεγάλοι, να σκεφτείτε την πρώτη μέρα, όπου θα ξαναβγούμε έξω για καφέ.
Που θα ξαναδούμε τα φιλαράκια μας από κοντά.
Που θα ξαναδούμε τους συγγενείς μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Που θα πάμε στα σινεμά, στα θέατρα.
Σκεφτείτε ότι θα περνάμε τόσο χρόνο έξω σαν να είναι καλοκαίρι, σαν ο χρόνος να μην έχει τελειωμό.

Όλα αυτά όμως θα γίνουν μόνο εάν συνεργαστούμε πραγματικά. Μόνο εάν νοιαστούμε πραγματικά. Οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας έχουν δωθεί για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας και αυτούς που αγαπάμε.

Γράφει ο Πάνος Μαυρίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα