Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την gaming διαταραχή ως ασθένεια

3 Ιουνίου 2019

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization) ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει και επίσημα ότι “η gaming διαταραχή αποτελεί ασθένεια”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στις 25/5, στο 72ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Γενέβης στην Ελβετία.

Σαφώς η υπερβολή σε κάθε τομέα μπορεί να γίνει βλαβερή όπως και στο gaming και έχουμε δει αρκετές φορές άτομα που όντως παραμερίζουν τις βασικές τους ανάγκες όπως το σχολείο και η οικογένεια για να καθίσουν να παίξουν περισσότερο και αυτά τα άτομα όντως χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνθήκη ψηφίστηκε χωρίς την παρουσίαση κάποιας απόδειξης με μοναδική αιτιολογία την σημαντική εξασθένιση των προσωπικών, οικογενειακών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών ή άλλων τομέων λειτουργίας χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο όρος gaming διαταραχή έχει οριστεί πρώτον όταν το άτομο δεν μπορεί να ελέγξει την ασχολία του με τα games, δεύτερον από άτομα που δίνουν προτεραιότητα στα games σε σχέση με άλλες καθημερινές δραστηριότητες και τρίτον την συνεχιζόμενη gaming δραστηριότητα που αγνοεί τις αρνητικές συνέπειες.

Πριν ενάμιση χρόνο είχαν θέσει επίσημα τον gaming εθισμό ως ψυχική διαταραχή αλλά με τις συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις το ζήτημα προχώρησε και μια μέρα πριν τις ευρωεκλογές αναγνωρίστηκε η gaming διαταραχή ως ασθένεια. Το παρόν θέμα έχει πάρει τεράστιες εκτάσεις, εκπρόσωποι της gaming και τεχνολογικής βιομηχανίας ανά τον κόσμο κάλεσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να ανακαλέσει, καθώς “η ανακοίνωση αυτή δεν βασίζεται σε επαρκή στοιχεία” αφού η απόφαση αυτή επισκιάζει τα θετικά του gaming όπως είναι η εντόπιση και καταπολέμηση του Alzheimer.

Ακαδημαϊκοί του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας και της Αυστραλίας δημιούργησαν το πρώτο ψυχολογικό τεστ που αφορά την gaming διαταραχή. Συγκεκριμένα διαρκεί περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί και σε αυτό δίνεται ένα σκορ μέχρι το 20 που περιγράφει πόσο κοντά βρίσκεται κάποιος στον ολοκληρωτικό εθισμό και είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους και ο Dr. Bruno Schivinski, εκλέκτορας του University of London μας καλεί όλους να λάβουμε μέρος στο τεστ ώστε η έρευνα να περάσει στην επόμενη φάση.

Πλέον όταν λέμε ένα game αρρώστια θα το εννοούμε.

Ετοιμάστε τα χαρτιά για ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!!

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα