My Hero Academia: Two Heroes

26 Ιουνίου 2019

Όχι άπλα ένα Super Hero Movie!

Πολλές φόρες έχουμε δει anime να ψάχνουν την τύχη τους και στο cinema όπως για παράδειγμα το Dragonball και το Pokemon τα οποία έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 20 ταινίες το καθένα. Το My Hero Academia: Two Heroes παίρνει όλα τα καλά στοιχεία του anime και τα μεταφέρει τέλεια στη μεγάλη οθόνη και καταλαβαίνει το βάρος που κουβαλάει αυτή η σειρά.

Η ιστορία εξελίσσεται ανάμεσα στην 2η και 3η σεζόν του My Hero Academia και θεωρείται canon (δηλαδή δεν είναι μια ξεχωριστή ιστορία που δεν έχει επίπτωση στην σειρά). Στην αρχή έχει ένα εισαγωγικό κομμάτι σχετικά με τον κόσμο και τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί της ταινίας ώστε να ενημερώσει και αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί πότε με την σειρά ωστόσο δεν χάνει πολύ χρόνο σε αυτό το κομμάτι γιατί έχει εμπιστοσύνη στο κοινό πως ακόμα και αν δεν γνωρίζουν θα μπορούν να ακολουθήσουν και να απολαύσουν την ταινία. Το Two Heroes είναι ξεκάθαρα φτιαγμένο για τους fans του anime που ψάχνουν κάτι παραπάνω από αυτό.

Η ιστορία ξεκινάει με τον All Might τα χρονιά που ζούσε στην Αμερική μαζί με τον φίλο και βοηθό στην καταπολέμηση του εγκλήματος David. Εδώ μας δείχνει πολύ καλά την καλή σχέση που είχε ο All Might με τον Professor David με πολύ κάλο τρόπο δείχνοντάς τους πως ανταποκρίνονται στις δύσκολες στιγμές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους από την ακαδημία ο All Might δέχεται μια πρόσκληση για να πάει αυτός με ένα άτομο της επιλογής του στο I-Island όπου εκεί γίνεται μια μεγάλη έκθεση η I-Expo όπου παρουσιάζονται νέα βοηθήματα και gadgets για super heros. Το άτομο που επιλέγει ο All Might να πάρει μαζί του είναι ο Izuku Midoriya πρωταγωνιστής της σειράς και διάδοχος του All Might. Στην έκθεση, τις εφευρέσεις του παρουσιάζει ο Professor David μαζί με την κόρη του Malissa η οποία είναι στην ίδια ηλικία με τον Midoriya και θέλει να γίνει και αυτή μια μεγάλη κατασκευάστρια εξοπλισμού στο μέλλον.

Πέρα από τον AllMight και τον Midoryia (Deku) στο I-Island βρίσκονται και άλλοι μαθητές του Class 1-a όπως ο Bakugo και ο Todoroki οι οποίοι είχαν λάβει και αυτοί προσκλήσεις ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Η I-Expo όμως δεν πήγε ακριβώς όπως θα περίμεναν, οι κακοί Villans πήραν τον έλεγχο του συστήματος ασφάλειας και απειλούν τον David.

Αυτό που κάνει πολύ καλά η ταινία είναι να δημιουργήσει μια καλή σχέση ανάμεσα στον Midoriya και την κόρη του David Mellina. Οι δυο τους έχουν πάρα πολλά κοινά, ενώ αμφότεροι δεν είχαν κάποια υπερδύναμη όταν γεννήθηκαν (ωστόσο στον Midoriya δόθηκε το One for all quirk του AllMight). Η παρουσία της Mellisa μας θυμίζει την πορεία του Midoriya από την αρχή της σειράς όπου δεν είχε καμιά υπερδύναμη και πόσο απλά ήταν τα πράγματα τότε.

Ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα της ταινίας είναι η σχέση του AllMight με τον διάδοχο του Midoyia. Ειδικά στη αρχή και στο τέλος φαίνεται η ισχυρή σχέση που έχουν αναπτύξει αυτοί οι δυο καθόλη τη διάρκεια της σειράς. Θα μπορούσα να πω πως πρωταγωνιστής της ταινίας δεν είναι μόνο ο Midoriya αλλά και ο AllMight γιατί ο καθένας έχει αναλάβει μια αποστολή να βγάλει εις πέρας ίσης αξίας και σημαντικότητας για την ταινία.

Η πιο ανθρώπινη πλευρά της ταινίας με την βαθιά πλοκή καθιστά την ταινία όχι μόνο ένα μέσο απλής διασκέδασης αλλά και ψυχαγωγίας. Αυτό είναι σχετικά σπάνιο ειδικά σε ταινία που προβάλλεται κυρίως ως μια ταινία δράσης ωστόσο η συγκεκριμένη σε κάνει να σκεφτείς αρκετά και να προβληματιστείς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Σχετικά με το οπτικό κομμάτι η Bones Stdios έκαναν μια τεράστια υπέρβαση για το animation και το τελικό προϊόν φαίνεται εκπληκτικό. Οποιαδήποτε στιγμή της ταινίας οι φωτισμοί και τα τοπία φαίνονται καταπληκτικά και είναι ίσως το καλύτερο animation που έχει προσφέρει η σειρά μέχρι στιγμής. Κατά τη διάρκεια των σκηνών μάχης θα βρεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πόσο βάθος έχουν οι χορογραφίες και τα εφέ καθώς επίσης και στις σημαντικές στιγμές της ταινίας θα σε πιάσει ένα ρίγος και μια μικρή δόση συγκίνησης για την πορεία των χαρακτήρων της σειράς. Η κλίμακα των σκηνών δράσεις ταιριάζουν άψογα και εκμεταλλεύονται απόλυτα τα οφέλη της μεγάλης οθόνης.

Τέλος η ταινία κρατάει έναν φυσιολογικό ρυθμό καθόλη τη διάρκειά της χωρίς να χάνει χρόνο στο να εξιστορεί την πλοκή της ταινίας αλλά βγαίνει κατευθείαν στα σημαντικά σημεία. Ωστόσο υπάρχουν και όχι και τόσο καλές στιγμές στην ταινία άλλα επικαλύπτονται γρήγορα από την πολλή καλή δράση. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω επίσης την φανταστική μουσική που συνοδεύει αυτήν την εκπληκτική εμπειρία, όπως το βασικό soundtrack της σειράς You Say Run, το οποίο ταιριάζει τέλεια σε μια ταινία του cinema. Ακόμη πρέπει να πω ότι παρακολούθησα την ταινία στα Ιαπωνικά και όχι στα Αγγλικά γιατί νομίζω πως είναι η πιο καλή εκδοσή και γιατί σε αυτήν την γλωσσά έχω δει και όλη την σειρά.

Δεν θέλω να βάλω βαθμολογία σε αυτήν ταινία αλλά αν έπρεπε θα της έβαζα 9, διότι παρόλο που η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά με έκανε να θέλω περισσότερο My Hero Academia, με την 4η σεζόν να κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου. Ανυπομονώ!

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα