Λίγα λόγια για το βιτριόλι.

24 Μαΐου 2020

Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε στην χώρα μας η επίθεση εις βάρος μιας 34χρονης  με έναν άρρωστο τρόπο, ρίχνοντας της βιτριόλι.
Το βιτριόλι, ή αλλιώς Θειϊκό Οξύ, είναι μια χημική ένωση με μοριακό τύπο Η2SO4. Διαλύεται στο νερό και είναι εξαιρετικά καυστικό με αποτέλεσμα να προκαλεί σοβαρά εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κοινή γνώμη ακούει κάτι τέτοιο, από τον άνδρα της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου (που τον έλουσε επειδή την χτυπούσε, με αποτέλεσμα να μπει στην φυλακή) μέχρι και την Κωνσταντίνα Κούνεβα, που όχι μόνο την έλουσαν, αλλά την ανάγκασαν και να το πιεί.

 

Πηγή: real.gr

Αποτελεί μια εγκληματική ενέργεια τόσο άρρωστη που ξεπερνάει μέχρι και τις ταινίες που κατά καιρούς έχουμε δει.
Όσο μίσος ή έχθρα κι αν έχεις με ένα άτομο, δεν μπορείς να δικαιολογηθείς. Μια υγιέστατη γυναίκα, 34 ετών, από την μια στιγμή στην άλλη παλεύει για την ζωή της κι έχει χάσει ήδη μεγάλο μέρος της όρασης της. Κι όλα αυτά για κάποιον λόγο που ίσως δεν μάθουμε και ποτέ, πάντως είναι σίγουρο πως δεν θα δικαιολογήσει αυτήν την φρικτή πράξη.

Κατά την γνώμη μου, δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα σύγχρονο βασανιστήριο. Όλοι έχουμε ακούσει τα εφιαλτικά βασανιστήρια που γινόντουσαν κατά τον μεσαίωνα, σίγουρα το βιτριόλι αν ήταν τότε γνωστό θα ήταν ένα από αυτά. Το δέρμα σου καίγεται και λιώνει, η όραση σου χάνεται και από τις αναθυμιάσεις η ζημιά που γίνεται στα ζωτικά σου όργανα είναι ανυπολόγιστη.
Η επίθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα έγινε το 2008, μέχρι και σήμερα χρειάστηκε πάνω από 30 επεμβάσεις για να σωθεί. Αυτός που της το έκανε πως αντέχει να ζει με τέτοιο βάρος; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκεί έξω υπάρχουν τέτοια αποβράσματα που εκδικήθηκαν έτσι έναν άνθρωπο.

Πηγή: newsit.gr

Η ελληνική νομοθεσία χαρακτηρίζει τις επιθέσεις με βιτριόλι ως «βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες», γεγονός που είναι ανησυχητικό καθώς αν συλληφθεί δεν θα κρατηθεί προσωρινά και θα αφεθεί ελεύθερος (!)
Εύχομαι να είναι το τελευταίο έγκλημα με βιτριόλι που θα ακούσουμε.

Μοιράσου το:

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι απόφοιτος της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα