Kingdom Hearts 3 Review

10 Ιουνίου 2019

Επιτέλους ήρθε!!

Μέτα από 13 χρόνια υπομονής, hype, προβλημάτων και εμποδίων το Kingdom Hearts του Ps2 επέστρεψε. Πολλοί fans ήταν απελπισμένοι γιατί δεν έβλεπαν φως στο τούνελ σχετικά με το πολυαγαπημένο franchise της Square Enix και της Disney ωστόσο στις 29 Ιανουαρίου 2019 επιτέλους κυκλοφόρησε για Ps4 και Xbox One. Ο δημιουργός του παιχνιδιού Tetsuya Nomura (δημιουργός και του Final Fantasy 7 και άλλων) έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στη σκηνοθεσία και στο game design όλης της σειράς.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά Kingdom Hearts είναι μια από της γνωστότερες και πιο αγαπημένες σειρές όλων των εποχών. Η Square Enix πήρε την πρωτοβουλία και πλησίασε την Disney για να κάνουν ένα παιχνίδι που συνδυάζει το μεγαλύτερο της franchise Final Fantasy μαζί με τους μαγικούς κόσμους της Disney. Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε για PS2 το 2002 και από τότε κυκλοφορήσαν άλλα 10 παιχνίδια και πολλά remasters για Ps3 και Ps4. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι το πάντρεμα του καλύτερου Jrpg όλων των εποχών με τις ομορφότερες ταινίες κινούμενων σχεδίων όλων των εποχών αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως αν δεν έχετε ΟΛΑ τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε πρώτα με αυτό. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τη σειρά μπορείτε να βρείτε ενα collection το οποίο περιέχει όλα τα παιχνίδια της σειράς remastered σε 4k 60 fps.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι πιο μπλεγμένη και από ακουστικά στην τσέπη, πιο μπλεγμένη και από μαθηματικά πανελληνίων, από πού να αρχίσω. Σεναριακά το παιχνίδι είναι ακολουθεί την κλασσική φόρμουλα καλού εναντίον κακού που ταιριάζει φανταστικά με τις ταινίες της Disney. Παρόλη την πολυπλοκότητα η ιστορία είναι ωραία δομημένη δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σύμπαν.

Κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας είναι ο Sora ένας Keyblade wielder ο οποίος μαζί με τους φίλους του Donald και Goofy αναζητούν το power of waking ώστε να ξυπνήσουν τους εξαφανισμένους Keyblade wielders. Στο σύμπαν του Kingdom Hearts υπάρχουν τα Heartless, τα πλάσματα που έχουν χάσει την καρδιά τους και τα Nobodies που είναι το σώμα που απομένει όταν κάποιος έχει χάσει την καρδιά του και γίνεται Heartless.O Riku και king Mickey έχουν εισβάλει μέσα στο Realm of Darkness για να σώσουν την Master Aqua ενώ παράλληλα η Kairi και ο Lea(Axel) εκπαιδεύονται με τον μάγο Merlin ώστε να γίνουν Keyblade Wielders. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαζευτούν οι 7 προστάτες του φωτός για να αναμετρηθούν εναντίον του κακού του παιχνιδιού τον Master Xehenort και του Organization XIII στην τελική μάχη για την δημιουργία του χ-blade και του Kingdom Hearts. Το Power of Waking εξερευνάει κόσμους της Disney ξεκινώντας από τον Olympus από την ταινία Hercules γιατί πιστεύει πως ο Ηρακλής θα τον βοηθήσει να ξεκλειδώσει την δύναμη που ψάχνει. Κάθε κόσμος έχει την δικιά σου αυτοτελή ιστορία βασισμένη από την ταινία, για παράδειγμα ο κόσμος Toy Box είναι βασισμένη στην ιστορία του Toy Story σε συνδυασμό με τα βασικά στοιχεία του Kingdom Hearts. Όλοι οι κόσμοι είναι ξεχωριστοί και αξιομνημόνευτοι και με καλογραμμένους χαρακτήρες όπως ο Woody και Captain Jack Sparrow.

Το παιχνίδι σας κάνει να αισθάνεστε ξανά παιδί εξερευνώντας όλους αυτούς τους κόσμους διότι είναι τόσο πιστοί την αρχική ταινία που μαγεύουν με την ρεαλιστικότητα τους όπως η Καραϊβική. Η διάρκεια του κάθε κόσμου είναι απολύτως ικανοποιητική, αρκετή ώστε να ξεδιπλωθεί η ιστορία τους.

Σχετικά με το gameplay το παιχνίδι αξιοποιεί φανταστικά τους μηχανισμούς ενός κλασσικού Hack and Slash παιχνιδιού με τα combos και τις special κινήσεις χρησιμοποιώντας το Keyblade για όπλο εναντίον των εχθρών. Από την άλλη υπάρχουν και οι μαγικές κινήσεις όπως fire, thunder και cure οι οποίες βοηθούν πάρα πολύ. Οι κινήσεις αυτές καταναλώνουν μια μπάρα την MP(Magic Points) και μπορείτε να της αναβαθμίσετε όσο παίζετε. Το Kingdom Hearts 3 περιέχει σχεδόν όλους τους μηχανισμούς και ικανότητες από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Sora συνεργάζεται κυρίως με τους φίλους του Donald και Goofy αλλά και με άλλους χαρακτήρες της Disney όπως ο Beymax και ο Hercules. Ο κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες έχει την δικιά του ειδική κίνηση συνεργασίας με τον Sora οι οποίες κάνουν περισσότερη ζημιά στους αντιπάλους. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τον μηχανισμό Flowmotion από το Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance ο οποίος προσθέτει αρκετό θέαμα κατά τη διάρκεια της μάχης αφού ο Sora έχει την δυνατότητα να πατάει με υψηλή ταχύτητα από στύλο σε στύλο κατά τη διάρκεια της μάχης. Ακόμη ένας γνώριμος μηχανισμός είναι το Shotlock από το Kingdom Hearts Birth by Sleep το οποίο είναι locked στις επιθέσεις από απόσταση άλλα χρησιμοποιείται συνήθως για teleport σε μακρινές αποστάσεις. Κατά τα άλλα το παιχνίδι χρησιμοποιεί τα ίδια στοιχεία με το Kingdom Hearts 2 όπως τα Summons (όπως του Stitch και του Ralph) και το AP System (Ability Points) με το οποίο ξεκλειδώνεις νέες κινήσεις και ικανότητες για τον Sora. Ένας ολοκαίνουριος μηχανισμός που συναντάμε πρώτη φορά σε αυτό το παιχνίδι είναι τα Attractions. Κάποιες φορές οι εχθροί έχουν έναν πράσινο κύκλο πάνω τους κι αν χτυπήσετε αυτούς τους εχθρούς τότε σας δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ένα τυχαίο Attraction όπως το Pirate Ship,το Carousel και το Splash Run δηλαδή 7 διαφορετικά παιχνίδια που συναντάτε σε ένα πάρκο αναψυχής. Κάθε Attraction είναι ξεχωριστό και το κάθε ένα απαιτεί διαφορετικά από τον παίχτη ώστε να κάνει ζημιά.

Στο τέλος κάθε κόσμου το παιχνίδι σας δίνει ένα ξεχωριστό Keyblade βασισμένο στον εκάστοτε κόσμο. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια μπορείς να έχεις σε shortcut τρία Keyblades για να μπορείς να αλλάζεις κατά τη διάρκεια της μάχης. Κάθε Keyblade έχει τρεις μορφές τις οποίες τις ενεργοποιείτε κάνοντας πολλαπλά combos. Για παράδειγμα το αρχικό Keyblade, το Kingdom Key έχει την αρχική βασική μορφή, την Sonic Blade μορφή και την Ars Arcanum μορφή η οποία είναι και η δυνατότερη από τις τρεις. Ακόμη ένα βασικό στοιχείο στο gameplay του παιχνιδιού είναι οι ομαδικές επιθέσεις και τα reaction commands τα οποία έχουν βελτιωθεί αισθητά από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Συγκεκριμένα έχουν γίνει πιο εντυπωσιακά και πλέον μπορείς να έχεις πάνω από 3 χαρακτήρες ταυτόχρονα και δεν μας βάζει πλέον σε διάλειμμα αν θέλουμε να αφήσουμε έξω από το party τον Donald ή τον Goofy.

Ένα πρόβλημα που είχαν τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν η μεταφορά από κόσμο σε κόσμο που γινόταν από ένα διαστημόπλοιο και δεν είχε και πολλή ουσία. Ωστόσο σε αυτόν τον τίτλο υπάρχει βελτίωση διότι πλέον δεν έχει μοτίβο αρχής-τέλους αλλά είναι free-roam εξερεύνηση. Το Gummi Ship είναι πλήρως customizable, μπορείς δηλαδή να αλλάξεις τα πάντα στα ήδη υπάρχοντα blueprints που σου δίνει το παιχνίδι όσο προχωράς αλλά και μπορείς να δημιουργήσεις από την αρχή το δικό σου.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού πέρα από την ιστορία του είναι τα εντυπωσιακά boss fights. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσετε πολλά και διαφορετικά boss fight είτε Heartless-Nobodies, είτε τους κακούς χαρακτήρες από τις ταινίες της Disney. Όσον αφορά το Voice Acting μπορώ να πω πως πέρα από μια αρνητική στιγμή που μου έμεινε στο μυαλό όλες οι άλλες ήταν καταπληκτικές, όχι μόνο από τους voice actors των αποκλειστικών χαρακτήρων του Kingdom Hearts αλλά και των αυθεντικών ηθοποιών από τις ταινίες της Disney.

Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για παιχνίδι Kingdom Hearts και να μην σχολιάσω την εκπληκτική μουσική του. Όπως όλοι οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς έτσι και το Kingdom Hearts 3 έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks του gaming. Ο σύνθετης του παιχνιδιού Yoko Shinomura έχει κάνει καταπληκτική δουλειά κάνοντας τους κόσμους της Disney ακόμα πιο παραμυθένιους. Κάθε κόσμος έχει τα δικά του ξεχωριστά soundtrack όπως το Let it Go για την Arendelle. Ακόμη το main theme Face my Fears από την Hiraku Utada και από τους Skrillex δίνουν μια διαφορετική νότα στην σειρά και βρίσκεται στον ίδιο βάθρο με τα προηγούμενα themes της σειράς όπως το Dearly Beloved, Simple and Clean και Sanctuary. Τιμητική αναφορά πρέπει να κάνω και στο καταπληκτικό ending theme του παιχνιδιού που θα σας δημιουργήσει πολλά συναισθήματα.

Το παιχνίδι έχει αρκετά collectibles όχι πάρα πολλά άλλα ούτε και λίγα. Συγκεκριμένα έχει τα lucky emblems τα οποία είναι σημάδια στο σχήμα του κεφαλιού του Mickey που πρέπει να φωτογραφίσετε με το Gummiphone και χρησιμεύουν για να ξεκλειδώσετε το secret ending. Ακόμη μια νέα προσθήκη στο παιχνίδι είναι τα Classic Kingdom τα οποία είναι παιχνίδια τύπου παλιά 8bit τα οποία συλλέγεις κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Συμπερασματικά το Kingdom Hearts 3 είναι μια ανανεωμένη έκδοση των παλιών παιχνιδιών του Ps2 προσαρμοσμένη στα μοντέρνα gaming δεδομένα. Για αυτόν τον λόγο, λάτρεις και μη, μικροί και μεγάλοι, πιστεύω ότι θα το αγαπήσουν.

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9,5/10

Γράφει ο Νίκος Αποστολίδης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα