Γιάννα Γούναρη: Στις 3 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του νέου της βιβλίου, «Απλές Πράξεις»

Ένα νέο βιβλίο παρουσιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τη Γιάννα Γούναρη.

Σχεδόν έναν χρόνο από την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, «Ο Έρωτας του Χρόνου», με το οποίο το DREAM ON-line φιλοξένησε τη συγγραφέα στη στήλη «Πρόσωπο της Εβδομάδας», η Γιάννα Γούναρη φέρνει μια νέα συλλογή διηγημάτων, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Γιάννα Γούναρη

Ακολουθεί η εισαγωγή του νέου της βιβλίου:

Η πραγματικότητα είναι σαν κυβιστικός πίνακας ζωγραφικής. Διαφορετικές οπτικές γωνίες συνυπάρχουν την ίδια στιγμή. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ελκυστικό στο μάτι αλλά είναι ακριβές για το μυαλό. Ο κόσμος μας συναποτελείται από τις αλήθειες όλων μας, όμως το αφήγημα του καθενός μας είναι συχνά ένα παζλ που χρειάζεται κομμάτια από τις ιστορίες των άλλων, για να συμπληρωθεί.

Μας φαίνεται πολλές φορές ότι τα πάντα είναι απλά – κουκιά μετρημένα. Ωστόσο ο τρόπος που μετριούνται τα πράγματα δεν είναι μία ξεκάθαρη μαθηματική διαδικασία, παρά ενέχει ένα σωρό ερωτήματα. Συνιστά η συνύπαρξη μονάδων ένα σύνολο; Είναι η αφαίρεση πάντα απώλεια; Κι αν όχι, συνεχίζει κάπου να υπάρχει ο αφαιρετέος; Είναι πραγματικά το ένα συν ένα ένας εύκολος υπολογισμός; Αποτελείται σίγουρα κάθε ζεύγος από δύο μόνο μονάδες;

Υποθέτω πως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα σκεφτείτε και θα δώσετε τις δικές σας απαντήσεις. Ως οδηγία θα σας πω μόνο ότι κάποιες ιστορίες βγάζουν νόημα από μόνες τους, ενώ κάποιες βγάζουν νόημα μόνο σε συνδυασμό με άλλες. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή άλλωστε.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω. Αν έχετε ακούσει ότι στους συγγραφείς αρέσει πολύ να μιλούν για τα βιβλία τους, θα σας πω εγώ γιατί το κάνουν: για να μην προλάβουν τα βιβλία τους να μιλήσουν γι’ αυτούς – για να μην τους μαρτυρήσουν. Αν, για παράδειγμα, εσείς διαβάζατε αυτό το βιβλίο δίχως τη δική μου εισαγωγή, μπορεί να σας έλεγε ότι κουβαλάω μέσα μου κάμποσο σκοτάδι. Κι ακόμη μπορεί να σας έκανε να υποπτευτείτε ότι ξεφορτώνομαι αυτό το σκοτάδι σε μικρά κομματάκια που σκορπάω τάχα ως διηγήματα από δω κι από κει, όπως ο δολοφόνος ξεφορτώνεται το πτώμα.

Τώρα που γνωριστήκαμε, όμως, δεν φαντάζομαι να πιστέψετε τέτοιες συκοφαντίες. Εσείς να θυμάστε αυτά που σας είπα: για τον κυβισμό, για τα παζλ και για την αριθμητική. Ό,τι άλλο σας πει το ύπουλο μικρό βιβλιαράκι, θα επιμείνω πως το βγάλατε από το μυαλό σας.

Η Παρουσίαση του νέου της βιβλίου, “Απλές Πράξεις” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στο Hemingway bistrot (Αλεξάνδρου Σβώλου 19, Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Μαριλένα Χρηστίδου, Φιλόλογος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Στεργιάνα Τζέγκα, Ηθοποιός-Θεατρολόγος.

 

Χορηγός Επικοινωνίας: DREAM ON-line

Μοιράσου το:

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι απόφοιτος της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα