Εθνική Ελλάδος γεια σου…

22 Νοεμβρίου 2020
(Πηγή:www.sportime.gr)
29 Ιουνίου 2014: Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη εθνική της Κόστα Ρίκα στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Η τελευταία μέρα, που χαμογέλασε το πρόσωπο του Έλληνα οπαδού που αγαπάει την εθνική, αφού η ομάδα έχασε στα πέναλτι έναν πολύ μεγάλο στόχο, έχοντας ως εμπόδιο για την πρόκριση τον εκπληκτικό εκείνη την μέρα, Κέϊλορ Νάβας. 18 Νοεμβρίου 2020: 6 χρόνια μετά, η εθνική ομάδα δέχεται συνεχώς αστείες ήττες, την μια μετά από την άλλη, αδυνατώντας ακόμη να κάνει και τα αυτονόητα. Σε έναν αστείο (ποδοσφαιρικά) όμιλο στο Nations League, παίζοντας απέναντι σε ομάδες πολύ κατώτερου επιπέδου από την ίδια (Μολδαβία, Κόσοβο, Σλοβενία), η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν κατάφερε ΟΥΤΕ τώρα να πραγματοποιήσει κάτι αξιόλογο, τερματίζοντας δεύτερη με 12 βαθμούς. Αναλυτική η βαθμολογία του ομίλου της εθνικής με τους βαθμούς που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα: 1. Σλοβενία 14 (8-1) 2. Ελλάδα 12 (6-1) 3. Κόσοβο 5 (4-6) 4. Μολδαβία 1 (1-10) Έχοντας δει σχεδόν όλους τους αγώνες της Εθνικής για την συγκεκριμένη διοργάνωση, πιστεύω ότι η απόδοσή της κινήθηκε σε πολύ «ρηχά νερά», χωρίς να καταφέρει να παρουσιάσει κάτι θελκτικό και ελκυστικό για το ελληνικό κοινό. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς ότι πολλοί δεν το γνώριζαν καν ότι έπαιζε η Εθνική, πράγμα πολύ περίεργο, ειδικά δεδομένης της κατάστασης, η οποία βρίσκει όλους τους Έλληνες έγκλειστους στα σπίτια τους.
(Πηγή:www.sportime.gr)
Προφανώς και δεν γίνεται σε τέτοιες περιστάσεις, οι ευθύνες να καταλογίζονται μόνο σε ένα πρόσωπο. Οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση πρέπει να καταλογιστούν προς πάσα κατεύθυνση. Από προέδρους των ομοσπονδιών, προπονητές, παίκτες μέχρι και σε προέδρους ομάδων κ.λ.π. Είναι γεγονός ότι αρκετοί από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές υστερούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο σε ταλέντο όσο και σε προσωπικότητα, σε σχέση με παίκτες προ εξαετίας. Να μην συγκριθούν καλύτερα με τους παίκτες του 2004, γιατί μπορεί να θεωρηθεί και ύβρις. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν επίσης και ορισμένοι παράγοντες, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους πολλές φορές «ανάβουν τα αίματα» και δημιουργούν τοξικό κλίμα, το οποίο επηρεάζει σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να μην ξεχάσουμε βέβαια ότι, παίκτες, οι οποίοι έχοντας θητεύσει σε πολύ διακεκριμένα πρωταθλήματα και σε ομάδες με τεράστιο brandname, θεωρούν ότι έχουν την δυνατότητα να παίζουν τον ρόλο του προπονητή και του σκάουτερ της ομάδας. Αν όλα αυτά τα θέματα εξαλειφθούν, ενδεχομένως να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν τα θεμέλια για ένα restart της εθνικής. Σίγουρα το πρόβλημα της ποιότητας αρκετών παικτών είναι πολύ δύσκολο (έως και ακατόρθωτο) να επιλυθεί, αλλά δεδομένης της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς παικτών (Τζόλης, Μιχαηλίδης) αλλά και παικτών ανώτερης ποδοσφαιρικής κλάσης από τον μέσο όρο της ομάδας (Γιαννούλης, Τσιμίκας, Φορτούνης), πολλά μπορούν να γίνουν. Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα