Άδραξε τη μέρα

20 Αυγούστου 2018

Σε όλους μας έχει συμβεί να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν αν είχαμε στείλει εκείνο το μήνυμα, αν είχαμε πλησιάσει το άτομο που μας ενδιαφέρει, αν είχαμε πάρει εκείνο το σουτ όταν είχαμε την ευκαιρία… Και γιατί δε το κάναμε; Ήταν ο φόβος της αποτυχίας; ο φόβος για την γνώμη και τα σχόλια των υπολοίπων; Όποιος και να είναι ο λόγος δεν είναι αρκετός. Πολλές σπουδαίες προσωπικότητες έχουν πει πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποτυχία. Δυστυχώς στις τελευταίες γενιές, κυρίως λόγω της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης των social media , η γνώμη των τριγύρω παίζει σημαντικό ρόλο στην ροή των αποφάσεων ενός ατόμου. Πόσα λόγια δεν έχουν ειπωθεί, πόσα βλέμματα δεν προχώρησαν σε κάτι άλλο επειδή φοβόμαστε μη μας σχολίασουν; Πόσα όνειρα και πόσους στόχους αφήσαμε ανεκπλήρωτους επειδή δεν πιστέψαμε πραγματικά στον εαυτό μας; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να ξεχαστούν στο παρελθόν, αν βάλουμε κάτι πολύ απλό στο μυαλό μας. Αν δεν αξιοποιήσουμε την ευκαιρία θα το κάνει κάποιος άλλος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω να προσπαθήσω.

Φαντάσου το ένα και μοναδικό τρένο που κατευθύνεται προς τον αγαπημένο σου προορισμό, θα ανέβεις ή θα το δεις να περνάει απο μπροστά σου; ΤΩΡΑ είναι η ώρα να επιβιβαστείς, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αδράξεις τη μέρα σου. Αν διστάσεις το τρένο θα φύγει,δεν υπάρχει επιστροφή. Αν δεν στείλεις το μήνυμα θα το στείλει κάποιος άλλος. Αν δεν πλησιάσεις αυτόν που σε ενδιαφέρει θα το κάνει κάποιος άλλος. Θα κάνεις τον βραδινό απολογισμό σου και η κατηγορία ”τι κέρδισα σήμερα” θα είναι κενή. Βάλε όλα αυτά στο μυαλό σου και από το επόμενο πρωί βγες και κάνε ό,τι νιώθεις, μη διστάσεις πουθενά. Το δεν μπορώ και δεν θέλω θα γίνει μπορώ και θέλω. Είσαι ο θεός του εαυτού σου. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και άδραξε τη μέρα σου… ή όπως είπε ο Λατίνος ποιητής Οράτιος CARPE DIEM.

~

Μοιράσου το:

Γιώργος Γκούθας

Γιώργος Γκούθας

Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως είχα κλίση προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Αγαπώ πολύ τα ζώα και τη φύση και μου αρέσει να προσφέρω τη βοήθεια μου όπου χρειάζεται. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να γράφω σκέψεις και στίχους και ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα μπορέσω να τα μελοποιήσω. Είμαι μέλος του Dream Online για αρκετά χρόνια και ξέρω πως τα καλύτερα έρχονται. "Who cares if one more light goes out, in a sky of a million stars? Well, I do."

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα