Τι περιμένουμε να δούμε στη Stoiximan Superleague 2024/25 πέραν από τα προφανή

Βρισκόμαστε περίπου μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της Stoiximan Superleague 2024/25 και το ενδιαφέρον για τη νέα σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος είναι μεγάλο.

Σίγουρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ομάδες του Big -5-, όπου έχουν προχωρήσει σε δυνατές μεταγραφές και περισσότερο σε αυτές που βρίσκονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όμως έχει αξία να δούμε και τι μπορεί να μας ενθουσιάσει από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στο πρώτο κείμενο λοιπόν για τη Stoiximan Superleague 2024/25, θα σταθούμε σε πέντε περιπτώσεις. Πρόκειται για μια μεταγραφή, έναν νέο προπονητή, ένα ταλέντο που αναμένεται να ανθίσει και δύο έμπειρα δίδυμα.

Stoiximan Superleague 2024/25

ΟΦΗ: Η «κλοπή» της σεζόν

Πηγή: Grandsport.gr

Ο ΟΦΗ ξεκινά συγκεντρωμένος τη φετινή σεζόν και φαίνεται πως σκοπεύει να δουλέψει πάνω σε ένα μακροχρόνιο πλάνο. Στο μεταγραφικό παζάρι, οι Κρητικοί πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη… κλοπή, διότι απέκτησαν έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ρόλο ακόμη και σε ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Ο λόγος για τον Ζήση Καραχάλιο, ο οποίος μετρά 106 συμμετοχές στη Stoiximan Superleague και αποτελεί έναν από τους ικανότερους αμυντικούς μέσους που αγωνίζονται σε ομάδα πλην του Big -5-.

Για τον Καραχάλιο η μεταγραφή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του, καθώς ναι μεν αγωνιζόταν σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, όμως στον ΟΦΗ θα βρει ένα σύνολο που έχει μεγάλες φιλοδοξίες και πλάνο για να το πετύχει.

Καλλιθέα: Το στοίχημα Ντονάτι

H Athens Kallithea αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ που έχουμε δει σε αυτό το πρωτάθλημα. Η πολυπόθητη άνοδος στη μεγάλη κατηγορία ήρθε φέτος και η ομάδα προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές για να καταφέρει αρχικά την παραμονή στη Stoiximan Superleague 2024/25 και στη συνέχεια να καθιερωθεί σε αυτή. Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να οδηγήσει την Καλλιθέα σε αυτό το εγχείρημα είναι ο Μάσιμο Ντονάτι.

Ο Ιταλός προπονητής είναι 43 ετών και προέρχεται από μια πολύ καλή παρουσία στην τρίτη κατηγορία της χώρας του. Τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν στην Λενιάνο, με την οποία πέρσι κατέκτησε την άνοδο στη Serie B. Μια από τις προκλήσεις που έχει αυτή η επιλογή είναι το γεγονός πως ο νέος τεχνικός επιλέγει τριάδα στην άμυνα και το 3-4-1-2, σύστημα που σίγουρα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, όμως εάν πετύχει δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Παναιτωλικός – Ο νέος Μανδάς

Ο Παναιτωλικός πέρσι έμπλεξε αρκετά στη μάχη της παραμονής, όμως τεράστια ευθύνη γι’ αυτό είχε η απόφαση της διοίκησης να ξεκινήσει τη σεζόν με τον Σούρερ στον πάγκο. Ο Αργεντινός τεχνικός απομακρύνθηκε μετά από έξι αγωνιστικές, όμως η παρουσία του εκεί ήταν καταστροφική. Τον αντικατέστησε ο Πετράκης, ο οποίος συμμάζεψε αμέσως τα πράγματα και δημιούργησε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, το οποίο εξασφάλισε την παραμονή.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν παράγουμε πολλά ταλέντα και σίγουρα δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Αγρινίου λοιπόν επέλεξε να ρισκάρει στον επαναπατρισμό του Αντώνη Στεργιάκη, ο οποίος από νεαρή ηλικία είχε φύγει στο εξωτερικό. Στα 25 του πλέον, έχει ήδη πάρει τις ευκαιρίες του στον Παναιτωλικό και έχει παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα.

Πέρσι, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Μανδά να διακριθεί και αυτός την… άρπαξε από τα μαλλιά, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στη Λάτσιο. Φέτος, στη Superleague 2024/25, ο Αντώνης Στεργιάκης θα έχει περισσότερες ευκαιρίες στον Παναιτωλικό και είναι στο χέρι του το πως θα τις εκμεταλλευτεί.

Ατρόμητος – Δυάδα εμπειρίας Νο.1

Ο Ατρόμητος βρίσκεται σε μία νέα εποχή και οι προσδοκίες έχουν ανέβει. Την ομάδα ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία και το ρόστερ ενισχύθηκε σημαντικά, με ελάχιστο στόχο τη συμμετοχή στα playoff Ευρώπης της Stoiximan Superleague 2024/25 και μεγάλο όνειρο την πέμπτη θέση και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η έλευση του Ουρουγουανού τεχνικού σημαίνει πως θα δουλευτεί αρκετά η φυσική κατάσταση και το σύνολο θα αγωνίζεται σε υψηλό ρυθμό. Όσον αφορά τις μεταγραφές, υπήρξαν σημαντικές προσθήκες κι εμείς θα σταθούμε σε δύο.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Καρλίτος και ο Φαν Βέερτ. Αμφότεροι είναι έμπειροι κι αμφότεροι έχουν εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα. Επιπλέον, η  παρουσία στη Stoiximan Superleague χρειάζεται σίγουρα γνώση του πρωταθλήματος και αυτό είναι ένα στοιχείο που έχουν και οι δύο επιθετικοί, οπότε περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτό το δίδυμο.

Λεβαδειακός – Δυάδα εμπειρίας Νο.2

Στη Stoiximan Superleague 2024/25 θα βρίσκεται και ο Λεβαδειακός, ο οποίος πήρε την άνοδο από τη Superleague 2. Η νέα σεζόν βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με την περσινή, καθώς η μετάβαση από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη είναι μεγάλη. Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, ανέλαβε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Για να επιτευχθεί η παραμονή, μεταξύ άλλων, θα χρειαστεί και εμπειρία. Με αυτό το σκεπτικό έγιναν και δύο σημαντικές μεταγραφές, οι οποίες όμως έχουν ερωτηματικά.

Για το κέντρο τις άμυνας αποκτήθηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Εραμούσπε. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές, με πολλές ικανότητες, ενώ σίγουρα αμφότεροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως ηγέτες. Το πρόβλημα είναι πως και οι δύο έχασαν αρκετά παιχνίδια την περσινή σεζόν, λόγω τιμωριών ή τραυματισμών, γεγονός που σίγουρα είναι επίφοβο.

Το εικαστικό είναι δημιουργία του Χρήστου Σιούκα – Siogrphx

Μοιράσου το:

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όμως πλέον κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη νομική και εργάζομαι ως ασκούμενος δικηγόρος. Παράλληλα βρίσκομαι στο Betmarket.gr και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Football Factory» του City 106.1. Η δημοσιογραφία ήταν πάντα ο κρυφός μου πόθος και πλέον, μέσω του DREAM ON-line, έχω την ευκαιρία να μοιράζομαι τις σκέψεις και τις απόψεις μου.

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα