Η Στιγμή της Elizabeth Warren

7 Μαρτίου 2020

Ίσως η πιο αναμενόμενη υποψηφιότητα για τις Αμερικανικές εκλογές είναι αυτή της Elizabeth Warren.

https://www.youtube.com/watch?v=8E-x0gt1p5A

Η Elizabeth Warren, ακαδημαϊκός της Νομικής Σχολής του Harvard University, αρκετά γνωστή στους νομικούς κύκλους όχι μόνο της Αμερικής, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.
Το 2008, δημιουργήθηκε η θέση του Προέδρου της Επιτροπής Επιτήρησης του Κογκρέσου, έπειτα από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, στην οποία η Warren ήταν πρόεδρος. Αργότερα, ανέλαβε και το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας του Καταναλωτή, θέση που επίσης δημιουργήθηκε από τον Barack Obama.

Έχοντας πλέον ένα δυνατό βιογραφικό, έθεσε υποψηφιότητα για την Γερουσία στην Μασαχουσέτη, το 2011.
Μάλιστα, ήταν η πρώτη γυνάικα που έγινε Γερουσιαστής στην Μασαχουσέτη. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η 70χρονη Warren είχε πολλές πρωτιές στην πολιτική της καριέρα, θα καταφέρει όμως να είναι και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων πολιτειών;
Η Warren, φαίνεται πως δεν είναι διατεθημένη να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα με τον τρόπο που το είχε κάνει το 2016 η Hillary Clinton, την οποία στηρίζε σε όλη την προεκλογική της καμπάνια.

Με βασικό σύνθημα το “TAX THE RICH”, έχει καταφέρει να διασφαλίσει την υποστήριξη αρκετών σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, με μεγαλύτερο το Progressive Alliance of Socialists and Democrats (S&D) του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Επίσης την στηρίζει και η Επιτροπή Εκστρατείας Προοδευτικής Αλλαγής (PCCC).

Επίσης, αν και απίστευτο για πολλούς από έμας, η Warren έχει υπάρξει μέλος των Ρεπουμπλικανών μέχρι και το 1996, δηλαδή στην χρυσή εποχή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. (Nixon, Ford, Reagan, Bush), κάτι που ίσως προσελκύσει τους πληγωμένους ψηφοφόρους του Trump. Ίσως κι αυτός είναι ο λόγος που την μισεί τόσο πολύ.

Σε ποσοστά τα πηγαίνει πολύ καλά, ενώ σε δύο Debate ανάμεσα στους συνυποψηφίους της βγήκε “Νικήτρια”.

Η Warren και ο Bernie Sanders θεωρούνται ομοιδεάτες, με την Warren να να θεωρείται κεντροαριστερή σε αντίθεση με τον αριστερό Sanders. Και οι δύο εκπροσωπούν την ανανεωτική πτέρυγα των Δημοκρατικών με πολλούς να τους ταυτίζουν (δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο πάρει το χρίσμα, θα ανακοινώσει τον ηττημένο για Αντιπρόεδρο) με αποτέλεσμα να μαλώσουν στο Debate των Δημοκρατικών. Πέρα από τις πολιτικές τους διαφωνίες, στην ζωή τους είναι κολητοί και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

 

Μοιράσου το:

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι απόφοιτος της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα