Φίλε, η αποχή δεν είναι λύση

(Άρθρο για τις Ευρωεκλογές του 2019 – 26 Μαίου 2019)

 

Σήμερα έχουμε εκλογές: τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές.

Εσύ καθορίζεις τις αποφάσεις της Ευρώπης, την δημιουργία υποδομών και τον καθαρισμό της γειτονιάς σου. Όλα αυτά, ψηφίζοντας.

Η ψήφος σου είναι το ισχυρότερο όπλο απέναντι στην αγανάκτηση σου, στα προβλήματα σου, στα πιστεύω σου. Δεν είναι ανάγκη να ψηφίσεις το ίδιο κόμμα σε όλα, θα ψηφίσεις αυτόν/ην που σε εκφράζει, αυτόν/ην που μιλάει για σένα, αυτόν/ην που όταν θα βγείς για καφέ θα πεις «γουστάρω να τον/την ακούω».

Έτσι πρέπει να ψηφίζεις.

Πριν ρίξεις τον «σταυρό» θα πρέπει να αναρωτηθείς: θα μου πει ψέματα; θα είναι κοντά μου μόνο προεκλογικά; θα τα κάνει όλα; κι αν τουλάχιστον δεν κάνει τα 5 από αυτά που λέει, θα αγωνιστεί έστω για τα 2 από αυτά;

Η αποχή όμως, δεν είναι λύση.

Η αποχή ανοίγει τον δρόμο στην Ακροδεξιά και στον ευρωσκεπτικισμό.

Σαλβίνι.

Λεπέν.

Μιχαλιολιάκος.

Βελόπουλος.

Όρμπαν.

Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται την αποχή σου!

Μπορείς μέσα σε 10 λεπτά να τους κλείσεις την πόρτα! Σε 10 λεπτά! Και επιβάλλεται να τους κλείσεις την πόρτα. Έχουμε ζήσει ως λαός πολλά δεινά από τους ιδεολογικούς πατεράδες των παραπάνω.

Και όχι μόνο των παραπάνω…

Το 2015, το ποσοστό αποχής έφτασε το 43,4% (!)

Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μην κάνεις αυτό το λάθος.

Ψήφισε για την δημοκρατία, για την δικαιοσύνη, για την ελευθερία. Ψήφισε για να μπορείς να έχεις λόγο, να μπορείς να κρίνεις, διότι αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραπονιέσαι για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου.

Εσύ που θα ψηφίσεις πρώτη φορά μαζί με εμένα και που δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις, πήγαινε και αποφάσισε μέσα στο παραβάν, μην πεις απλά ότι «δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, δεν πάω!»

Ειδικά εσύ πρέπει να έχεις λόγο!

Μην απέχεις από αυτήν την γιορτή. Μας αφορά όλους.

Αυτήν την φορά ψηφίζουμε!️

Και ψηφίζουμε κυρίως για να πετάξουμε τα άκρα από τις ζωές μας!

Όπως είχε πει και ο σπουδαίος Τσάρλι Τσάπλιν στην ταινία «ο Μεγάλος Δικτάτορας»:

«Μην υπακούτε στους αγροίκους, που σας περιφρονούν και σας σκλαβώνουν, που σας δυναστεύουν τις ζωές. Ανθρώπους που σας λένε τι να κάνετε, τι να σκεφτείτε και τι να νιώσετε! Που σας μεταμορφώνουν σε κοπάδι, σε κρέας για τα κανόνια. Μην υποχωρείτε μπροστά σε αυτά τα εκφυλισμένα όντα, στους εγκέφαλους και τις καρδιές των μηχανών! Δεν είστε ούτε μηχανές, ούτε κοπάδι, είστε άνθρωποι! Φέρετε την αγάπη της ανθρωπότητας μέσα στις καρδιές σας, δεν μισείτε! Μόνο όσοι στερήθηκαν την αγάπη μισούν! Ας αγωνιστούμε για ένα κόσμο δικαίου, όπου η επιστήμη και η πρόοδος θα φέρουν ευτυχία σε όλους! Στρατιώτες! Στο όνομα της δημοκρατίας, ας ενωθούμε!…»

Γράφει: Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μοιράσου το:

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Βαγγέλης Λαζαρίδης

Μεγάλωσα στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι απόφοιτος της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα ασχολούμαι με την ερευνητική δημοσιογραφία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω βιβλία (τα οποία κατά καιρούς ανεβάζουμε στο READ ON-line), ακούω μουσική στο πικάπ και μου αρέσει να συζητώ για την κοινωνία και την πολιτική με φίλους και γνωστούς. Το DREAM ON-line αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο με πολύ κόπο και με συλλογική προσπάθεια έφτασε εδώ που είναι σήμερα, προσωπικά, θεωρείται ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Βρες της γης τα θαύματα σε αυτά που λαχταράς» λέει ένα τραγούδι, και ίσως αυτή είναι η χρυσή συνταγή για τα πάντα.

 

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα