Ένα κουραστικό «πινγκ-πονγκ» ευθυνών και ο Γιάννης Μπουρούσης

26 Ιανουαρίου 2022
Πηγή: newsauto.gr
Ο χιονιάς, που έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα, ταλανίζει και βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, είτε σε εντονότερο είτε σε χαλαρότερο βαθμό. Η «Ελπίδα», όπως έχει ονομαστεί το τρέχον καιρικό φαινόμενο, έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε ολόκληρη την χώρα. Την ώρα λοιπόν που όλοι δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, όλοι οι αρμόδιοι αρνούνται πεισματικά (για ακόμη μια φορά) να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πλήρη ανετοιμότητα και ανυπαρξία τους στα μέτρα αντίδρασης απέναντι στο εκάστοτε καιρικό φαινόμενο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα; Οι τραγικές εικόνες της 24ης Ιανουαρίου από την χιονισμένη Αττική Οδό. Έχουν γίνει γνωστές και σίγουρα ευρέως διαδεδομένες οι σοκαριστικές εικόνες από την χιονισμένη Αττική Οδό. Αυτοκίνητα προσκολλημένα στον δρόμο για πάρα πολλές ώρες, με πολίτες μέσα να αναζητούν είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό ή τροφή. Να παρακαλάνε και να ικετεύουν για να τελειώσει ο εφιάλτης τους. Παρέμειναν για πάρα πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους τοποθετώντας όποτε είναι εφικτό και αντιολισθητικές αλυσίδες. Από την περασμένη Δευτέρα λοιπόν, παρατηρείται ένα αλλεπάλληλο πινγκ-πονγκ μεταξύ των ιθυνόντων της Αττικής Οδού αλλά και της κυβέρνησης, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών και αρνούμενοι να αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ένα έργο το οποίο στην Ελλάδα το έχουμε δει πολλές φορές σε επανάληψη, με μόνη διαφορά το χρώμα του εκάστοτε κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση. Στον αντίποδα, παρατηρήσαμε μια αρκετά αισιόδοξη εικόνα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα τραγικών γεγονότων. Αρκετοί εθελοντές δραστηριοποιήθηκαν και επιχείρησαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πασίγνωστος και καταξιωμένος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος με την βοήθεια του αμαξιού του ρυμούλκησε άλλα αμάξια συνανθρώπων του, προσπαθώντας να τους απαλλάξει από την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ήταν ο πρώτος αθλητής, ο οποίος επιχείρησε να βοηθήσει εθελοντικά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την χώρα. Πιο πρόσφατη απόδειξη είναι η κίνηση του Νίκου Παππά, ο οποίος αψήφισε κάθε κίνδυνο και βρέθηκε στο πλάι των ανθρώπων που περνούσαν τον δικό τους γολγοθά το καλοκαίρι με τις φωτιές, προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια ήταν δυνατή να προσφέρει.
Πηγή: sport24.gr – το αυτοκίνητο του Γιάννη Μπουρούση
Είναι εκείνες οι φορές, που εύχεται κανείς να είχαμε περισσότερους τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν σε καμία περίπτωση ανάγκη να βελτιώσουν την εικόνα τους στον έξω κόσμο, αλλά αντιθέτως να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους σε μια δύσκολη κατάσταση. Κάτι εντελώς αντίθετο από την τωρινή –και όχι μόνο- κυβερνητική κατάσταση, η οποία επέλεξε να απαλλαχθεί των ευθυνών της, προσφέροντας 2.000 ευρώ σε κάθε επιβάτη, ο οποίος βρισκόταν στην Αττική Οδό. Στις δύσκολες στιγμές λοιπόν δίνεις λεφτά και όλα καλά. Όχι, δεν πάει έτσι. Γράφει ο Γιάννης Κατσίκης

Μοιράσου το:

Dreamonline

Dreamonline

Το ταξίδι του DREAM ON-line ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν μαθητές λυκείου. Πολύ σύντομα, η ομάδα μας μεγάλωσε με νέα μέλη, με όνειρα και με όρεξη να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σύντομα καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που έχουν ανάγκη από ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι που θα περιέχει ένα κομμάτι από όλους μας. Και τα καταφέραμε. Καθημερινά, η ομάδα μας προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από τα μάτια νέων από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Η στέγη μας είναι το dreamonline.gr, όπου συνυπάρχουν κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ το κοινό μας ενημερώνεται καθημερινά και από τα Social Media. Η πορεία που ακολουθεί το site τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στους αριθμούς προβολών των άρθρων στον ιστότοπο και τους ακολούθους στα Social Media και αφετέρου από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών στην ομάδα μας. Πολύ σύντομα η ομάδα μας θα επεκταθεί στον χώρο των Podcast, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο studio που θα αποτελέσει την «έδρα» μας για τα επόμενα χρόνια, όπου εκεί θα γίνονται συζητήσεις της λέσχης βιβλίου που δημιουργήσαμε (READ ON-line), το ερευνητικό κομμάτι του site, καθώς και οι συνεντεύξεις. Η ομάδα μας πιστεύει πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πάντα εφικτός, και αυτόν τον κόσμο ονειρευόμαστε!

Πρόσφατα

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα