Είσαι φοιτητής; Έχουμε 3 must tips για σένα

Ήρθε πάλι ο Οκτώβρης, η εποχή που ξαναβλέπουμε τους συμφοιτητές μας και την σχολή μας. Πολλοί τελειώνουμε σεζόν ή άλλοι πάλι γυρνάμε από το καλοκαίρι μας και ψάχνουμε πώς να περάσουμε όμορφα τους επόμενους μήνες. 

Είτε επιστρέφεις στα ακαδημαϊκά θρανία λοιπόν, είτε είναι η πρώτη χρονιά σου σε αυτά, οι παρακάτω συμβουλές είναι το απόσταγμα των φοιτητικών μου χρόνων και μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.  

 

Tip no 1) Μπες σε μια φοιτητική ομάδα! 

Θα με ρωτήσετε τώρα όμως, «Άννα, τί είναι η φοιτητικές ομάδες και γιατί να μπω σε κάποια;»

Είναι ομάδες φοιτητών που ασχολούνται με διάφορα θέματα, όπως η ανάπτυξη των φοιτητών, η ανάπτυξη των soft skills ή ακόμη και με πιο συγκεκριμένα τεχνολογικά θέματα. Γενικά, υπάγονται στα πανεπιστήμια, οπότε μπορείς να ψάξεις ποιες υπάρχουν στο δικό σου πανεπιστήμιο (αφήνω ενδεικτικά του Α.Π.Θ. εδώ).

Αν θες να αναπτύξεις τις γνώσεις σου, να γνωρίσεις καινούργια άτομα και παρέες, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να ταξιδέψεις, οι φοιτητικές ομάδες σου δίνουν την ευκαιρία. 

 

Tip no 2) Χρησιμοποίησε τον διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης του Πανεπιστημίου. 

Κάτι που θα ήθελα να ξέρω από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου είναι ο δωρεάν χώρος του ακαδημαϊκού μειλ. 

Το πανεπιστήμιο σου δίνει ένα ακαδημαϊκό email (διαφορετικό από το webmail) με ευρύ αποθηκευτικό χώρο στο cloud και πρόσβαση στη σουίτα της google. Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα διάφορα εργαλεία για τις εργασίες σου και να έχεις σε έναν χώρο τα αρχεία σου για το πανεπιστήμιο, που είναι και πολλά, χωρίς να φορτώσεις το κανονικό σου email.

Γενικά, αξίζει να ψάξεις τις εγκαταστάσεις και το τί προσφέρει κάθε πανεπιστήμιο, καθώς μπορεί να σου είναι πολύ χρήσιμο!

 

Tip no 3) Ανακάλυψε την πόλη σου. 

Είτε πέρασες σε άλλη πόλη, είτε στην περιοχή σου, τα φοιτητικά χρόνια είναι η κατάλληλη εποχή να κάνεις βόλτες στην πόλη που φοιτάς, ανακαλύπτοντάς την. 

Στην Θεσσαλονίκη μπορείς ως εθελοντής να γίνεις μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ που γίνονται τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα, όπου για 10 ημέρες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να αναδείξουν την 7η τέχνη, αλλά και όχι μόνο. 

Φοιτητής
Εικόνα: Filmfestival.gr

Στα πλαίσια του εθελοντισμού μπορείς να συμμετέχεις ακόμα στο Open House, όπου κάθε Νοέμβρη γίνονται ξεναγήσεις στα πιο σημαντικά σημεία και κτήρια που αποτελούν μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, αν θες κάτι πιο αυθόρμητο για οποιαδήποτε στιγμή της χρονιάς, το ήξερες ότι μέχρι τα 25 έτη έχεις ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο δημόσιο; 

Ταυτόχρονα με τη φοιτητική ιδιότητα, έχεις πολλές φορές δωρεάν πρόσβαση στις εκθέσεις που γίνονται στη Δ.Ε.Θ. μέσα στη χρονιά. 

Όλα τα παραπάνω είναι διάφοροι τρόποι που προτείνουμε για να σε βοηθήσουν να συμμετέχεις κι εσύ στις διοργανώσεις που κάνουν πιο ζωντανή τη Θεσσαλονίκη, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να περάσεις ωραία και να γνωρίσεις άτομα και παρέες. 

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα